Teun Horck is eigenaar van DIS.
Teun Horck is eigenaar van DIS. Foto: Jordi Sloots

DIS bezig met buitenterras: ‘Eindelijk gaan we weer gas geven’

Algemeen 2.024 keer gelezen

VEGHEL | “We gaan deze zomer gas geven”, laat Teun Horck van DIS weten. Maandag 31 mei opent de chefkok van het Veghelse restaurant in de Proeffabriek op de Noordkade weer een terras aan het water. Dit jaar groter dan vorig jaar en met een gloednieuw concept: DIS Spies.

Eindelijk mag Horck weer los. De terrassen mogen vanaf vandaag (woensdag) openblijven tot 20.00 uur. “Dat biedt in ieder geval iets meer mogelijkheden dan nu, maar eigenlijk hopen we dat de eindtijd snel nog iets wordt verlengd. Dan kunnen we als DIS weer de gezelligheid bieden die jullie van ons gewend zijn.”

Onbeperkt eten en drinken
Nieuw deze zomer is DIS Spies. Horck legt uit: “Voor 30 euro kan men twee uur lang onbeperkt spiesen eten. Bier, wijn en fris zit inbegrepen bij de prijs. Je kan kiezen uit verschillende spiesjes. Denk aan ossenhaas, varkenshaas, kip, vis en vegetarisch. Voor 30 euro per persoon heb je alles en je weet dus zeker dat je niets meer kwijt bent. Volgens mij is dat een goede deal.”
Daarnaast lanceert DIS de kruiwagen aan tafel. Daarbij krijgen de bezoekers een kruiwagen naast de tafel met daarin eten en drinken.
Het terras aan de kade wordt groter dan vorig jaar. Er is straks ruimte voor ongeveer 64 tafels. “We willen eigenlijk ook een paar grote tafels plaatsen, maar dat wordt nog spannend. Uiteraard houden we ons aan de coronamaatregelen”, vertelt Horck.

Speenvarken
Het terras van DIS is straks zeven dagen per week geopend vanaf 11.00 uur. Op de donderdagen volgen er vanaf juli thema-avonden, zoals een mosselavond of een speenvarken boven het vuur.
Heel de zomer lang kun je verder bij DIS picknickmanden (voor wandelaars) en picknicktassen (voor fietsers) bestellen. Check de socials van het restaurant in de Proeffabriek voor de laatste updates.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant