De bibliotheek in Veghel wordt momenteel flink verbouwd.
De bibliotheek in Veghel wordt momenteel flink verbouwd.

Bibliotheken weer open, in Veghel moet men nog even geduld hebben

Algemeen 376 keer gelezen

VEGHEL | De bibliotheken mogen weer open. In Erp (vrijdag 21 mei) en Sint-Oedenrode (donderdag 20 mei) staan de deuren dan ook wagenwijd open. In Veghel en Schijndel moet men in verband met de verbouwingen nog even geduld hebben. 

In Sint-Oedenrode kan men vanaf 20 mei weer terecht tijdens de nieuwe openingstijden. Eén detail: een bezoekje aan de bieb gaat nog niet helemaal als vanouds. “We houden namelijk nog steeds rekening met de coronamaatregelen. Er mogen daarom maximaal drie bezoekers binnen en we vragen of je even een formulier invult met gezondheidscheck, zoals je misschien ook al kent uit de horeca”, meldt Natasja de Groot namens de bibliotheken in Meierijstad.
Ook in Erp kan men vanaf 21 mei weer zelf in de boekenkasten duiken. Bezoekers kunnen terecht op de oude, vertrouwde openingstijden. “Ook hier houden we rekening met de coronamaatregelen. Dus korte registratie en gezondsheidscheck, mondkapje op als je ouder bent dan 12 jaar en maximaal twee bezoeker.”

Veghel
In Veghel en Schijndel moet men nog even geduld hebben. “Helaas zijn we voor onze Bibliotheken in Veghel en Schijndel met handen en voeten gebonden. In Veghel zijn we namelijk druk met de verbouwing. Het staat er werkelijk hutjemutje. Dat betekent dat we de 1.5 meter niet kunnen waarborgen. Daarom blijft deze Bibliotheek de komende tijd alleen open voor het inleveren en afhalen van gereserveerde boeken. De openingstijden blijven zoals ze nu zijn. Wel zijn er extra sluitingsdagen in Veghel op 1, 2 en 3 juli. Onder voorbehoud zijn we ook op 19, 20 en 21 juli dicht”, laat De Groot weten.

Schijndel
Ook in Schijndel staat men voor een grote klus: de Bibliotheek gaat namelijk binnenkort verhuizen. De Groot: “Met alle verhuisdozen in de bieb, kunnen we de 1.5 meter niet waarborgen en dus blijven de deuren dicht. Om toch lekker te kunnen lezen, blijft de afhaalbieb open. Tot en met 18 juni kun je je boeken inleveren en gereserveerde materialen ophalen. Van 19 juni tot en met 2 juli zijn we gesloten in verband met de verhuizing. Vanaf 3 juli kun je onze nieuwe plek in het RAADhuis komen bewonderen en meteen in de fonkelnieuwe boekenkasten duiken. De openingstijden voor de nieuwe Bibliotheek volgen zo snel mogelijk.”

Boetevrije periode eindigt 3 juni
De afgelopen maanden was er een boetevrije periode van kracht. Maar nu de deuren langzaam weer opengaan en overal materialen kunnen worden ingeleverd, verandert dit. Iedereen die materialen heeft geleend, moet deze binnen twee weken inleveren: uiterlijk donderdag 3 juni. “Als dank voor de waardering en steun die we de afgelopen maanden van onze leden hebben ontvangen, geven we een warm welkom. Elk volwassen lid ontvangt de komende weken in de Noord Oost Brabantse Bibliotheken (ook bij de afhaal- en inleverpunten) een bedankje in de vorm van een cadeaubon, waarvan je samen met iemand anders uit je directe omgeving kunt genieten”, besluit De Groot.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant