Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Roy en Martijn op de plek waar het feest gaat plaatsvinden.
Roy en Martijn op de plek waar het feest gaat plaatsvinden. (Foto: )

PAKHUIS_15 tilt het feest ‘een niveautje hoger’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Goede hoop hebben Roy van de Veerdonk en Martijn Dickerscheid dat hun house- en techhouse evenement PAKHUIS_15 door kan gaan. Het feest dat vorig jaar niet doorging in verband met het coronavirus wordt op zaterdag 28 augustus gehouden tussen de silo’s op de Noordkade in Veghel. “We tillen het feest een niveautje hoger. Het wordt grotesker dan de vorige keer”, aldus Van de Veerdonk en Dickerscheid.

Tijdens de eerste editie van PAKHUIS_15 in 2019 werd de ruimte tussen de 34 meter hoge silo’s omgetoverd tot housetempel. Dat gaat dit jaar weer gebeuren verzekert Van de Veerdonk. “Maar dan net iets imposanter en groter dan twee jaar geleden. We gaan van 300 naar 500 bezoekers en de line-up krijgt een flinke boost. Zo hebben we de koning van techhouse dj Roog aan ons gebonden. Samen met een andere legende Dave Leatherman, bekend van Atlantic Ocean, komt hij naar Veghel”, aldus de Veghelaar. Zelf neemt Van de Veerdonk als D’YOR plaats achter de draaitafels. Hij laat weten dat het best bijzonder is dat ROOG en Dave Leatherman komen draaien. Ze zijn namelijk op dezelfde dag geboekt in Spaarnwoude op het festival Wooferland. “De organisatie van dat festival heeft de tijden moeten aanpassen aan ons. Wij hadden ROOG en Dave al eerder aan ons gebonden.” Volgens Van de Veerdonk vinden ze het leuk om naar Veghel te komen. “Ze hebben allebei al vaker in Veghel gedraaid en ze koesteren goede herinneringen aan ons dorp.” ROOG sluit PAKHUIS_15 rond de klok van 01.00 uur af. Het feestje wordt geopend om 19.30 uur door de lokale talenten Bram van Horen en Niels Voorn alias Mr. B & Nealz.

PRSSPLY
De organisatie van PAKHUIS_15 is in handen van PRSSPLY. Roy van de Veerdonk is eigenaar van PRSSPLY, dat naast feesten organiseert sinds kort ook een eigen label is. De muziek moet op zaterdag 28 augustus vooral dansbaar zijn. “Groove- en clubdansmuziek in Brabantse sferen. Er komen veel bekende vocals voorbij waar je echt op moet dansen. Goede muziek dus waarbij de gezelligheid het belangrijkste is”, legt Van de Veerdonk uit. Die gezelligheid hoopt de organisatie ook terug te zien in de leeftijd van de bezoekers. Dickerscheid: “We hopen op een mooie mix van alle leeftijden, zowel jong als oud.” Dickerscheid sloot zich bij Van de Veerdonk aan om samen de organisatie voor hun rekening te nemen. “We gaan onder andere meer gebruik van het licht en brengen hoogteverschillen aan, zodat iedereen alles goed kan zien. Het moet wel een beetje underground blijven, want daar leent de locatie zich voortreffelijk voor.” Van de Veerdonk vult aan: “De silo’s zijn zo gaaf. Daar kun je echt van alles mee en bovendien is het goed voor de akoestiek. Tussen de silo’s wordt eigenlijk niks georganiseerd, het is alleen een favoriete plek voor foto’s. Daarom is PAKHUIS_15 de uitgelezen kans om er eens een feestje mee te pakken.”

Silotel
De early birds kaarten vlogen over de toonbank. “We hebben goede hoop dat het doorgaat. Je hoort de laatste weken alleen nog maar positieve verhalen en de mensen hebben zin om er weer op uit te gaan.” En het kan zomaar eens de laatste editie van PAKHUIS_15 worden op de locatie tussen de silo’s. “Als er wordt begonnen met de bouw van het Silotel dan moeten we op zoek naar een andere plek. Maar dat zien we in 2022 wel”, besluiten de twee vrienden.

Meer informatie of tickets bestellen? Check: www.prssply.nl.

Meer berichten