Zittend: Coen (Wittern) en Teun (DIS). Staand: Sjuul (CLUBPT), Stephanie en Jeroen (Plank).
Zittend: Coen (Wittern) en Teun (DIS). Staand: Sjuul (CLUBPT), Stephanie en Jeroen (Plank).

Tweede editie Zomerkade groter dan vorig jaar: ‘We gaan weer knallen’

Algemeen 2.143 keer gelezen

VEGHEL | Na de succesvolle eerste editie van afgelopen jaar hebben een aantal ‘bewoners’ van de Noordkade dit jaar opnieuw de samenwerking gezocht. Dat resulteert in de tweede editie van Zomerkade. “We gaan weer knallen”, aldus Coen van Zutven namens alle Noordkade-ondernemers die meedoen aan Zomerkade.

De partijen die vorig jaar aansloten DIS, Afzakkerij en Wittern doen dit jaar weer mee, aangevuld met Plank. “Verder onderzoekt De Blauwe Kei wat er mogelijk is, Waterproeverij is er voor rondvaarten en CLUBPT houdt sport- en beweegactiviteiten (zie kader)”, vertelt Van Zutven. Aan de zijde van De Afzakkerij komt een campingplein en aan de kant van Wittern, waar ook Plank zich tijdelijk gaat vestigen, komt het bekende Zomerkadestrand. 


Plank heeft zich dit jaar aangesloten bij Zomerkade.

DIS is inmiddels gestart en is zeven dagen in de week geopend. Bij goed weer buiten en bij slecht weer gewoon binnen. Van Zutven: “Plank start donderdag 3 juni en draait van donderdag tot en met zondag overdag zowel binnen als buiten en in de avond alleen maar buiten. Behalve bij slecht weer, want dan zal ook Plank de werkzaamheden binnen voortzetten in de bistro.” 


CLUBPT sportXperience powered by Zomerkade
CLUBPT organiseert tijdens de zomerkade sport- en beweegactiviteiten in samenwerking met restaurant Wittern. Dit vindt plaats in juni, juli en augustus op de Noordkade in Veghel.

Ongeveer twee keer per maand wordt er een leuke workout gegeven in en rondom de Noordkade panden. Iedereen, dus zowel klanten als niet-klanten, kunnen zich hiervoor aanmelden. De workouts zijn voor ieder niveau toegankelijk. Het grootste gedeelte van de training wordt buiten gegeven (aan de kanaalzijde). Deze sportXperience vindt plaats op zaterdag om 11.00 uur.
Mocht het regenen, dan kan er binnen getraind worden. De training gaat altijd door.

Op deze data vinden de trainingen plaats: 12 juni, 26 juni, 10 juli, 24 juli en 28 aug.


Het terras van de Afzakkerij is al iedere dag geopend, maar start woensdag 9 juni ook met het Zomerkade terras. “Wittern heeft haar terras aan de kade ook al voor zeven dagen geopend en start vanaf vrijdag 4 juni met de weekenden aan het water”, vervolgt Van Zutven. Hij laat weten dat het een zomer ‘vol lekkers’ gaat worden. Zo gaat DIS op de donderdagen werken met speciale thema’s, bijvoorbeeld een varken aan het spit. “Plank zorgt voor een heerlijk plekje wat echt doet denken aan een strandtent. Een lekker biertje, wijntje of een verkoelende cocktail met daarbij de beste hapjes.” 


De Noordkade-ondernemers nemen de laatste plannen door.

De Afzakkerij vult de zomer weer in met de Afzakkereisjes, er wordt gereisd van Duitsland tot de USA. De avonden staan in het teken van het ‘gastland’. Bij Wittern waan je jezelf ook dit jaar weer in een heuse beachclub. “Genieten van lekkere zomerse beats, barbecue en paella. We zijn hartstikke blij dat we komende week weer wat meer kunnen”, laat een opgeluchte Van Zutven weten.
Buiten entertainment is verboden, wat betekent dat er geen groot scherm komt te staan tijdens het EK. “Vanaf de schoolvakanties breiden we ons programma wat verder uit. Houd de krant en onze socials in de gaten! We zien jullie graag terug op de Zomerkade”, besluit Van Zutven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant