Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Kerstmis in Boerdonk.
Kerstmis in Boerdonk. (Foto: )

Boerdonk wil een tien meter hoge vlaggenmast-kerstboom

  •   keer gelezen

BOERDONK | Dat Boerdonk een actief dorp is, was al bekend. Sinds een aantal jaren wordt het centrum van het dorp tijdens de periode rondom de Kerstdagen sprookjesachtig verlicht met duizenden (led)lampjes. 

Vele bomen rondom ’t Weike worden vol gehangen met ledverlichting en dat geeft in de donkere wintermaanden een heel gezellige sfeer en uitstraling. Uiteraard met in het midden een authentieke kerstboom. Vrijwilligers van de vele verenigingen en stichtingen in Boerdonk zorgen hiervoor en steken samen de handen uit de mouwen.
Maar in Boerdonk is een nieuw idee ontstaan. De traditionele kerstboom plaatsen was elk jaar een zware klus. Tijdens het onlangs gehouden online voorzittersoverleg kwam daarom het idee om te gaan voor een nieuwe tien meter hoge Fairybell vlaggenmast-kerstboom. Een echte eyecatcher voor Boerdonk met maar liefst 4000 ledlampjes.

Donaties
Inmiddels wordt er druk overleg gepleegd binnen de diverse besturen van de verenigingen en stichtingen binnen Boerdonk of er ruimte is voor gezamenlijke financiële bijdrage. De eerste donaties zijn ook al toegezegd. “Maar hiermee komen we er niet. Daarom doen we een vrijblijvend beroep op iedereen die in Boerdonk woont en/of Boerdonk of dit idee een warm hart toedraagt om te helpen”, laten de gezamenlijke verenigingen en stichtingen van Boerdonk weten. Dat kan door te storten via de crowdfundingsactie: www.doneeractie.nl/prachtige-kerstboom-voor-39-t-weike-in-boerdonk/-52118.

Meer berichten