Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Het Zwijsen College in Veghel.</p>

Het Zwijsen College in Veghel.

Zwijsen en Fioretti sluiten compromis en gaan ‘de situatie wat uitbreiden’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Alle scholen in Nederland worden geacht vanaf aanstaande maandag 7 juni weer alle leerlingen volledig op school te ontvangen. Het Zwijsen en Fioretti College gaven eerder al aan dat niet te zien zitten. Vrijdagmiddag komen ze daar enigszins op terug.

“De minister vraagt van iedere school het maximaal haalbare te doen en dat verwacht hij ook, en terecht, van ons. Daar geven wij natuurlijk graag gehoor aan, want ook wij hebben onze leerlingen het liefst op school”, schrijft Anita O’Connor, algemeen directeur VO Veghel, in een korte en vrij onduidelijke persverklaring. Ze vervolgt: “De omstandigheden op onze scholen zijn zodanig dat wij de situatie zoals deze de laatste maanden is, wat kunnen uitbreiden. Door de ruimte die ontstaat met het wegvallen van de examenleerlingen zal een deel van de leerlingen nog meer dan nu al het geval is op school lessen kunnen volgen. Dat terwijl nu al 75 procent van onze leerlingen vaker dan de helft of zelfs de hele week op school is.” 

Compromis
Daarmee lijken de Veghelse middelbare scholen een compromis te sluiten met de inspectie en het ministerie. Zowel het Zwijsen als het Fioretti vergroot het aanbod, maar gaan niet volledig open. “Hiermee doen wij het maximaal haalbare. We zijn erg blij dat de inspectie en het ministerie hiervoor begrip hebben”, besluit O’Connor.

Meer berichten