Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:

Vrouw raakt rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

  •   keer gelezen

VEGHEL | De politie heeft zaterdag- op zondagnacht een rijbewijs ingevorderd van een vrouw die met alcohol op achter het stuur zat. Dat gebeurde op de N279 in Veghel.

“Vannacht kregen wij de melding te gaan naar de N279 in Veghel. Een mede-weggebruiker zag een auto rijden. Het opvallende aan deze auto was dat de bestuurster aan het slingeren was en heel de rijbaan nodig had”, meldt de politie. De politie trof de auto aan op de N279 richting Den Bosch ter hoogte van Veghel. Ook zij zagen dat de bestuurster slingerde over de weg. “Beter gezegd zwalkte over de weg met haar auto. Hierop hebben wij een STOP-teken gegeven waaraan werd voldaan. Bij de controle werd al snel duidelijk dat de bestuurster gedronken had. Ze was sloom en had moeite met het zoeken van haar identiteitsbewijs. Vervolgens blies de vrouw een F. Ze werd direct meegenomen om een blaastest te doen op het politiebureau op het ademanalyseapparaat. De vrouw blies 860 UGL. Haar rijbewijs is ingevorderd”, aldus de politie.

De verdachte kwam al eerder voor ter zake rijden onder invloed en had al eens eerder een strafmaatregel gehad op haar rijbewijs omtrent het rijden onder invloed.

Meer berichten