Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:

Inspiratielokalen Wetenschap en Technologie op de Muntelaar

  •   keer gelezen

VEGHEL | Leerlingen van het Fioretti College en Fontys-studenten beplakten vorige week donderdag gezamenlijk de ramen van een doorsnee leslokaal op de pabo in Veghel. Het was de eerste aanzet tot de inrichting van een zogenaamd ‘Inspiratielokaal’. Een DOEruimte waarin studenten omringd worden door inspirerende lesmaterialen, nieuwe technologieën kunnen gaan koppelen aan stageopdrachten, waar samenwerking centraal staat. De stickers, vervaardigd op het Fioretti College bij BouwWonen&Interieur (BWI), stralen nieuwsgierigheid uit, onderzoekend en ontdekkend leren.

Ook bij de buren, ROC De Leijgraaf, zijn de plannen om te komen tot zo’n ‘Inspiratielokaal’ in ontwikkeling, terwijl de initiatiefnemer voor alle samenwerking, het Fioretti College, komend schooljaar begint met de inrichting van een heus onderwijsplein. Daar komt Ontdekkend en Onderzoekend Leren (O en O Leren) centraal staan. Alle scholen op de Muntelaar gaan samen met het basisonderwijs in Veghel en brede omgeving de handen ineen slaan om kinderen op zo jong mogelijke leeftijd in aanraking te brengen met wetenschap en technologie.

Muntelaar Techcampus van Meierijstad?
Dat technologie in het dagelijks leven bij iedereen een steeds grotere rol gaat spelen moge duidelijk zijn. “Als we vervolgens weten dat 83 procent van de basisschoolkinderen en leerlingen in het voortgezet onderwijs in een of andere vorm affiniteit met techniek heeft is het logisch dat daar meer aandacht voor komt. Al die ‘vernieuwers, doeners, maatschappelijke toepassers, ontdekkers en creatieve makers’ steeds in aanraking brengen met de nieuwste vormen van technologie maakt het leren nóg betekenisvoller. Daarnaast wordt het maken van schoolkeuzes voor jonge kinderen en hun ouders duidelijker”, laten ze op het Fioretti College weten.

Op ‘Techcampus de Muntelaar’ gaat technologisch denken en doen de komende tijd nog véél meer inhoud krijgen.

Meer berichten