Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Stephan Verheijen (R) en zijn vriendin Danique (L) worden het gezicht van Lunchroom Steef.</p>

Stephan Verheijen (R) en zijn vriendin Danique (L) worden het gezicht van Lunchroom Steef.

(Foto: )

Nieuwe horecazaak in het centrum: ‘Ik wilde graag een zaak in Veghel beginnen’

  •   keer gelezen

VEGHEL | De deuren van Lunchroom Steef gaan op maandag 14 juni open. De nieuwe zaak wordt gerund door Stephan Verheijen (26) en vestigt zich in het oude pand van Hoogh Bezoeck aan de Hoofdstaat 45 in Veghel. “Ik wilde graag een zaak beginnen in Veghel”, aldus Stephan.

De verbouwing van het pand nadert haar einde. Verheijen en zijn vriendin Danique hebben er veel tijd en energie ingestoken. “We hebben het complete interieur eruit getrokken. Het wordt een totaal nieuwe tent. Van het plafond tot de vloer, alles is vernieuwd. Het interieur heb ik zelf bedacht samen met mijn vriendin Danique. Zij gaat straks ook werken in de lunchroom”, laat hij weten.

Kriebelen
Verheijen doet alles zelf samen met vrienden en zijn oude bazen. Twee bekende gezichten in de Veghelse horecawereld. “Ik heb lang bij Eethuis De Meulen in Veghel gewerkt, op mijn 16de ben ik daar begonnen. De eigenaren Tiny van Son en Martin Versteegen zijn nu lekker aan het rentenieren, maar ergens begon het toch weer te kriebelen. Ze helpen mij nu met de verbouwing en geven tips. Het is fijn om terug te kunnen vallen op deze twee ervaren mannen.”

Toch was er ook sprake van enige tegenslag. Zo zijn de stoelen nog niet binnen. Verheijen legt uit: “Dat heeft alles te maken met het gestrande schip in het Suezkanaal. Erg vervelend, maar daar doe je niks aan.”

Investeren
De ex-werknemer van Eethuis De Meulen hoopt dat hij de voormalige gasten van De Meulen naar Lunchroom Steef kan lokken. “Qua idee en kaart gaan we een beetje hetzelfde doen. Ik ken nog veel mensen uit mijn tijd bij Eethuis De Meulen. Daarom wilde ik graag een zaak in Veghel beginnen. Ik hoop dat ze mij straks weten te vinden.”
Verheijen en zijn vriendin hebben via een crowdfundingsactie het geld opgehaald om Lunchroom Steef te openen. “Ik heb 55.000 euro opgehaald in 40 minuten. Binnen drie jaar krijgen de investeerders hun geld terug inclusief acht procent per jaar. Eigenlijk investeren ze dus in mij.”

Koopzondag
Lunchroom Steef is vanaf maandag 14 juni zes dagen in de week geopend. De openingstijden van het centrum worden aangehouden, behalve maandag dan gaat het lunchetablissement al eerder open. “In principe van maandag tot en met zaterdag. Zondag gebruik ik dan om weer op te laden, behalve als het koopzondag in het Veghelse centrum is. Dan moet je open zijn”, vindt de jonge Udense ondernemer.
Na lang wachten gaat het echte avontuur voor Verheijen bijna beginnen. “We zijn sinds 1 april aan het verbouwen. De ligging is perfect, daar ben ik heel blij mee. Spannend is het zeker, maar ik heb er zin in!”, besluit hij.

Bij Lunchroom Steef kunnen straks 50 mensen binnen zitten en 24 op het terras.

Meer informatie is te vinden op: www.lunchroomsteef.nl.

Meer berichten