<p>Wethouder van Meierijstad Coby van der Pas, Gedeputeerde Wil van Pinxteren en Heleen Huisjes directeur van VisitBrabant.&nbsp;</p>

Wethouder van Meierijstad Coby van der Pas, Gedeputeerde Wil van Pinxteren en Heleen Huisjes directeur van VisitBrabant. 

Foto's: Ties van Dooren, Visit Brabant en Neeltje Oppers (WIM creative agency).
+ FOTO’S

XL-campagnepijl op de Noordkade feestelijk onthuld: ‘Er is hier zoveel moois te zien’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Op de Noordkade is woensdagmiddag een campagnepijl in formaat XL met grote tekst ‘hier moet je zijn in Brabant’ geplaatst. De pijl gaat ruim twee maanden op reis door Brabant. Een trip van ruim 350 kilometer kris kras door onze provincie. De centrale boodschap: Hier moet je zijn in Brabant. De start van de trip was afgelopen woensdag op de Noordkade. Wethouder Coby van der Pas nam de pijl vol trots in ontvangst.

Volgens Visit Brabant is de Noordkade een hotspot in Noord-Brabant. Heleen Huisjes directeur van VisitBrabant legt uit: “Er is hier zoveel moois te zien. En na een gek jaar mag het eindelijk weer. De ondernemers op de Noordkade verdienen het om in de spotlights gezet te worden. De pijl duidt wáár je moet zijn in Brabant, de bevlogen ondernemers met hun prachtige locaties geven invulling aan de reden waaróm je daar moet zijn.”


De pijl wordt richting zijn eerste rustplaats begeleid.

Gedeputeerde Wil van Pinxteren sluit zich bij Huisjes aan. “Er is heel veel licht aan het einde van de tunnel. De Noordkade biedt alle ingrediënten om dat licht te bieden. De Noordkade had ook gesloopt kunnen worden, maar dat is niet gebeurd en nu komen hier duizenden mensen over de vloer. Zo kan het gaat. Koester de Noordkade.” 

Selfiehotspot
Jack Monde is trots dat de provincie de Noordkade heeft uitgekozen als hotspot. Het liefst had hij de pijl ergens op het dak laten plaatsen of op één van de silo’s. “Daar is het gevaarte helaas te zwaar voor. 7000 kilo til je niet zomaar het dak op. Hij staat nu ook op een zichtbare plek en bezoekers van de Noordkade kunnen met de pijl op de foto. Denk aan de I amsterdam letters. Een soort selfiehotspot“, lacht Monde.


Huisjes overhandigt Van der Pas een mini-pijltje.

Foodbeleving
Wethouder Coby van der Pas is vooral blij dat Meierijstad hiermee op de kaart wordt gezet. “We hebben veel natuur en afwisselende landschappen in ons grote buitengebied waar je al wandelend of fietsend heerlijk kunt vertoeven. En met een goed gevulde evenementenagenda, prachtige monumenten en volop kunst en cultuur in onze kernen, is het volop genieten. Eén van de manieren om Meierijstad te ontdekken is met de gloednieuwe fietsroute Van Kade tot Keuken. Een culinaire en afwisselende foodbeleving met kwaliteitsproducten uit eigen streek. Hier moet je zijn voor natuur, cultuur en food van grond tot mond.”


Pijl-feiten
Hoogte: 5.5 meter.
Gewicht: 7000 kilo.
30 liter verf in de kleur ‘Brabantrood’.
Reis van ruim 350 kilometer door Brabant.
Locaties: geheim. Wekelijks kunnen consumenten de nieuwe locatie raden.Naast de grote pijl is er op iedere locatie ook een ‘hiermoetjezijn-voor het perfecte plaatje’ spot waar selfies gemaakt kunnen worden met de pijl. Wekelijks wordt de reis in beeld gebracht middels een interactieve video. Deze beelden zijn vanaf 10 juni te zien op: www.visitbrabant.com/pijlopreis.

Meer berichten