Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Het Zwijsen College in Veghel.</p>

Het Zwijsen College in Veghel.

(Foto: )

Veelbelovende examenuitslagen op Veghelse middelbare scholen

  •   keer gelezen

VEGHEL | Op veel plekken in Veghel en de omliggende dorpen hangt de vlag buiten en zoals gebruikelijk hebben veel leerlingen daar hun boekentas aan gehangen. De slagingspercentages van het eerste tijdvak van de centraal schriftelijke examens op het Fioretti College en het Zwijsen College zijn namelijk veelbelovend.

“Vanwege de coronacrisis hebben leerlingen in 2021 ruimere mogelijkheden om het examen af te leggen”, vertelt Clemens Geenen, trotse locatiedirecteur van het Fioretti College. “Het tweede tijdvak voor het centraal examen wordt verlengd van vier naar tien dagen. Zo kunnen onze leerlingen het centraal examen spreiden over langere tijd. Ook krijgen ze een extra herkansing, dit jaar dus twee in totaal. Daarnaast mogen leerlingen één vak niet laten meetellen voor het bepalen van de uitslag. Dat mag geen kernvak zijn, zoals Nederlands, Engels of wiskunde. Van onze afdeling mavo hebben we de uitslag al binnen en die is fantastisch. De basis- en kaderleerlingen moeten helaas nog wat langer wachten op de uitslag van het eerste tijdvak. Zij krijgen op woensdag 16 juni hun uitslag.”

Feliciteren
Ook Birgit van Veghel, locatiedirecteur van het Zwijsen College, is erg trots op de resultaten van de leerlingen. Zeker gezien de omstandigheden waarin deze leerlingen zich al een dik jaar staande houden. Het heeft nog geen zin om in te gaan op slagingspercentages na het eerste tijdvak op haar school voor havo en vwo. “Er zijn ook leerlingen die ervoor hebben gekozen om in het eerste tijdvak in enkele vakken examen te doen en in het tweede tijdvak in de resterende vakken. Voor deze leerlingen een verstandige keuze, omdat ze dan meer tijd hebben om zich goed voor te bereiden. En omdat er dit jaar een derde tijdvak is, gebruiken ze dat voor een eventuele herkansing. Toch hebben we vandaag al veel enthousiaste geslaagden mogen feliciteren!”

Einduitslag
Geenen en Van Veghel vinden het moeilijk om een einduitslag te voorspellen, maar dat die net als andere jaren uitstekend zal zijn, staat voor beiden eigenlijk al zo goed als vast.

Meer berichten