Foto:

Nieuw Veghels theater aan het water: ‘We gaan uitpakken met grote theaternamen’

  •   keer gelezen

VEGHEL | De Blauwe Kei lanceert in juli en augustus het Theater Aan Het Water. Het Veghelse theater rolt een tribune naar buiten, trekt het podium door en opent op de Noordkade een openluchttheater. “We gaan deze zomer flink uitpakken met een aantal grote theaternamen”, aldus Harry Vermeulen, directeur van De Blauwe Kei.

Vermeulen werd getriggerd door demissionair minister Hugo de Jonge. “Hij zei dat op 1 juli de theaters weer open konden. Normaal gesproken gaan de theaters juist op 1 juli dicht. Dan volgt groot onderhoud en gaan we met z’n allen met zomerreces. Dit jaar is alles anders en we willen deze kans niet laten lopen.” Er is goed nagedacht en het plan is bijna rond. Vermeulen vervolgt: “Wat we zeker weten is dat we in juli en augustus Theater Aan Het Water presenteren. Op de Noordkade verrijst een openluchttheater. De tribune komt aan het water te staan.”


George Michael tribute
Het programma spitst zich vooral toe op de weekenden. “We gaan echt kei leuke dingen doen. Nog niet alle voorstellingen zijn officieel bevestigd, maar ik kan wel vast een paar namen geven. Zo komen Guido Weijers, Peter Pannenkoek, Steven Brunswijk, 3JS, Mercy John, Ellen ten Damme en supergave George Michael en André Hazes tributes naar Veghel. Er komen ook jeugdvoorstellingen, zoals Rupsje Nooitgenoeg”, vertelt Vermeulen.

‘Behoorlijk theater’
Theater Aan Het Water geldt een beetje als kick-off voor het nieuwe theaterseizoen (lees meer over het theaterprogramma 2021/2022 van De Blauwe Kei in de Stadskrant Veghel van woensdag 16 juni). “De vraag is of het publiek de weg naar het theater weer weet te vinden. Met het zomertheater laten we het publiek weer vertrouwd raken met theater. Het is mooi, veilig en super goed geregeld. Wij willen mensen weer laten genieten. Dat gaan we allereerst doen met Theater Aan Het Water, powered by De Blauwe Kei.”
In totaal worden er ongeveer 20 buitenoptredens aan de kade ingepland. Hoeveel bezoekers er straks welkom zijn, laat Vermeulen nog even in het midden. “Dat hangt natuurlijk ook weer af van de coronaregels. Het wordt een behoorlijk theater en daar laat ik het voor nu even bij.”

Hugo de Jonge
Wel wil Vermeulen nog één iemand persoonlijk uitnodigen om naar Theater Aan Het Water te komen: Hugo de Jonge. “Zijn dvd’s kunnen definitief naar de zolder. Hij is van harte welkom in Veghel. Kom gezellig langs Hugo”, roept Vermeulen lachend op.

Het volledige programma en informatie over de kaartverkoop van Theater Aan Het Water worden binnenkort bekendgemaakt via www.blauwekei.nl.

Meer berichten