Wethouder Van der Pas proost op de opening van de TIP's.
Wethouder Van der Pas proost op de opening van de TIP's. Foto:

Meierijstad opent eerste Toeristische InformatiePunten

Algemeen 617 keer gelezen

VEGHEL | De eerste negen Toeristische InformatiePunten (TIP’s) in de diverse kernen van Meierijstad zijn op zaterdag 12 juni geopend. De officiële openingshandeling was in TIP ’t Roois Gasthuisje aan de Kerkstraat in Sint-Oedenrode. De inwoners en bezoekers van Meierijstad worden in de TIP’s geïnformeerd en verleid om het diverse recreatief toeristische aanbod van Meierijstad te ervaren en beleven. 

“We hebben meer dan genoeg ingrediënten voor een gezellig dagje uit op het gebied van recreëren, kunst, cultuur en erfgoed. Meierijstad kent vele mooie plekjes, markante gebouwen, monumenten en industrieel erfgoed. Ook het mooie afwisselende landschap en de prachtige natuur rond de rivieren Dommel en Aa dagen uit om ervan te genieten. En dat geldt ook voor onze gezellige centra met winkels, terrassen en restaurants”, aldus wethouder recreatie & toerisme Coby van der Pas.

‘Warm welkom’
Met een knip door het lint opende de wethouder het Toeristisch InformatiePunt waarna genodigden zich achter de nieuwe informatiezuil schaarden om zich via een touchscreen en surfend op bezoekmeierijstad.nl online mee te laten voeren door recreatief toeristisch Meierijstad. “Een online informatievoorziening die de aanwezige gastvrouwen kunnen gebruiken om het Meierijstad aanbod op een persoonlijke manier onder de aandacht te brengen. Ook hiermee onderstrepen we samen met onze TIP’s de gastvrijheid van onze gemeente. Onze eigen inwoners en bezoekers krijgen hier een warm welkom. En zij zullen blij verrast zijn wat onze gemeente op recreatief toeristisch gebied te bieden heeft”, aldus wethouder Van der Pas. Naast de TIP in ’t Roois Gasthuisje openen ook een achttal TIP’s in Boerdonk, Eerde, Erp, Olland, Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel nu hun deuren om inwoners en bezoekers te ontvangen. In de loop van het jaar volgen nog eens twee TIP’s waarbij het streven een dekkend netwerk van TIP’s in alle kernen is in 2022.

Lancering M100
Naast de nieuwe informatiezuil staat er in het TIP ook een kaartenmolen gevuld met 30 verschillende 100 Mooiste (M100) van Meierijstad kaarten. De eerste 30 van een reeks van informatiekaarten over mooie plekjes, locaties en bezienswaardigheden in Meierijstad. Een set van deze kaarten bevestigd op een houten gidsenplank werd door wethouder Van der Pas overhandigd aan Rolf Vonk. Als aanwezige vertegenwoordiger van de gidsencommunity van Meierijstad en tevens als lid van de jury die vorig jaar de winnaars koos van de publieksactie M100 ‘wat is jouw mooiste locatie in Meierijstad en wat is het verhaal daarachter’, vond Rolf het een eer om deze set te ontvangen. “De kaarten bieden gebundelde informatie die we als leidraad kunnen gebruiken tijdens het rondleiden van onze bezoekers in Meierijstad”, aldus Vonk.

Breed netwerk
Het Meierijstadbreed netwerk van TIP’s past in de nieuwe koers van de gemeente op het gebied van recreatief-toeristische informatievoorziening. Op basis van onderzoek is gekozen voor offline-informatie via een breed netwerk van Toeristische InformatiePunten bij ondernemers, organisaties en bibliotheken en online informatie via de website Bezoekmeierijstad.nl. Ook de bibliotheek heeft zich hier graag bij aangesloten. “We vinden het integrale aspect belangrijk en verbreden hiermee de recreatief toeristische informatieontsluiting ook met die op het gebied van kunst & cultuur en erfgoed. Als bibliotheek vinden we het dan ook belangrijk om dit netwerk samen met de gemeente op te zetten en te ondersteunen”, aldus directeur Noord Oost Brabantse Bibliotheken Gio van Creij.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant