<p>Sebastiaan Beks en Natasja de Groot zijn blij met de samenwerking.</p>

Sebastiaan Beks en Natasja de Groot zijn blij met de samenwerking.

(Foto:)

Hernieuwde samenwerking Bibliotheek en Afzakkerij: ‘Deze tafel symboliseert de samenwerking’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Nu de deuren van cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel weer open zijn voor het publiek, kunnen bezoekers daarbinnen ook plaatsnemen aan de fraaie nieuwe leestafel. Deze is afkomstig uit de Veghelse bibliotheek. 

De bibliotheek wordt momenteel volledig verbouwd en voorzien van een nieuw interieur. Daarin is geen plek meer voor deze grote leestafel. Op de tafel vind je voortaan altijd een aantal ‘meeneemboeken’. Om even door te bladeren als je daar aan tafel zit met een lekker hapje en drankje, een perfecte combinatie. Maar je kunt er ook één meenemen naar huis om verder te lezen. Die breng je bij een volgend bezoek gewoon weer mee, of geef je door aan een andere lezer. En mocht je zelf thuis een paar uitgelezen boeken hebben waar je afscheid van wil nemen, dan zijn deze welkom in De Afzakkerij. Daarmee maak je andere lezers weer blij.

Meeneemboeken
Ook op het buitenterras vind je sinds kort een kastje met meeneemboeken. Leuk voor bezoekers en naadloos passend in de visie van het cultuurcafé. Met deze originele leestafel en de meeneemboeken krijgt de samenwerking tussen de bibliotheek en De Afzakkerij nog meer vorm en inhoud. "Deze tafel symboliseert de samenwerking tussen de Noordkade en de Bibliotheek. Aan de tafel zit je niet alleen om te genieten van een drankje en een mooi boek, maar er ontstaan ook nieuwe ideeën", aldus Natasja de Groot, vestigingsmanager Bibliotheken Meierijstad.

Luistercafé
In het kader van de samenwerking krijgt ook het succesvolle Luistercafé, dat lange tijd stil lag vanwege de coronamaatregelen, vanaf 1 oktober een vervolg. Sebastiaan Beks, directeur Cultuur Haven Veghel, vult aan: "Eén keer in de maand staat tijdens een luisteravond het werk van een artiest, componist of muziekgenre centraal, waarbij ‘live’ muziek is te zien en te horen. Tevens krijgt men aan de hand van interviews of presentaties meer te weten over de achtergrond daarvan. Om het aspect luisteren goed tot z’n recht te laten komen wordt veelal uitgeweken naar de rustige zaal De Apotheek, gelegen boven De Afzakkerij. In de afgelopen jaren stonden onder andere Ray Charles, The Beatles, David Bowie, Lou Reed en Schubert centraal. Naar verwachting is iedereen straks weer welkom en is de toegang gratis.”

Meer berichten