Talkshow Gelijke Kansen in Meierijstad

  •   keer gelezen

VEGHEL | Gemeente Meierijstad is op vrijdag 25 juni gastheer van de Talkshow Gelijke Kansen. De talkshow wordt live uitgezonden vanuit het Elde College in Schijndel en is bedoeld om een podium te bieden aan mooie onderwijsinitiatieven en inspirerende voorbeelden op het gebied van kansengelijkheid in Meierijstad.

Abdelkader Benali, schrijver en ambassadeur Gelijke Kansen Alliantie, spreekt in Meierijstad met zowel ervaren als beginnende docenten. Hij gaat in gesprek met hen over hoe scholen maatwerk bieden om voor elk kind een passende plek in het onderwijs te vinden. En over hoe de samenwerking tussen school en jongerenwerk effect heeft op schoolprestaties. Ook komt de samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven voor de juiste aansluiting op de arbeidsmarkt aan bod. De tafelgasten zijn allemaal werkzaam en/of betrokken bij het onderwijs in Meierijstad, zowel vanuit het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs, het MBO en de PABO en jongerenwerk. Wethouder onderwijs Coby van der Pas schuift aan om mee te praten over het belang van het bieden van gelijke kansen en hoe de gemeente daaraan meewerkt.

De uitzending wordt live uitgezonden op vrijdag 25 juni tussen 15.30 uur en 17.15 uur en is via een livestream te volgen. Aanmelden voor deze livestream kan via www.urbanonderwijs.nl

Meer berichten