<p>Brouwer Lucas Timmers en distillateur Erwin Schouten.</p>

Brouwer Lucas Timmers en distillateur Erwin Schouten.

(Foto: )

Coöperatieve samenwerking leidt tot lekker ‘hendig’ drankje

  •   keer gelezen

VEGHEL | De beide op de Veghelse Noordkade gevestigde Schouten Distillery en Brouwerij De Vleeghel hadden elkaar al eens eerder gevonden voor een vorm van samenwerking, maar nu hebben ze samen ook een heel mooi nieuw drankje ontwikkeld. Het is ‘Hendig’ een speciale kruidenlikeur gemaakt door twee ambachtelijke bedrijven, met liefde voor kruiden, geuren en smaken.

Een mooie volle likeur gemaakt van bierbrand van De Vleeghel en gin van Schouten, in een mooi stenen kruikje van een halve liter. Voorlopig exclusief te koop bij enkele verkooppunten in Meierijstad. “Het valt in de smaak bij zowel dames als heren, een heel genderneutraal drankje, heel hendig dus”, aldus de makers.

Smaak
Gevraagd naar het geheim van deze nieuwe kruidenlikeur laten distillateur Erwin Schouten en brouwer Lucas Timmers natuurlijk niet het achterste van hun tong zien, maar ze willen wel kwijt dat ingrediënten als jeneverbes, kaneel, kalmoes en bierbrand heel bepalend zijn voor de smaak van deze nieuwe kruidenborrel.
Schouten Distillery is een ambachtelijke distilleerderij op de Noordkade in Veghel met als Slogan ‘Every Bottle A Story’. Stadsbrouwerij de Vleeghel produceert meerdere echte Veghelse bieren op de Noordkade in Veghel.

Vaderdaggeschenkje
Wie nog op zoek is naar een Vaderdaggeschenkje maakt met dit kruikje vast goed sier. Het is te koop voor 12.95 euro bij onder andere Gall en Gall in Veghel, Jumbo Foodmarkt Noordkade, Slijterij De Graaf in Schijndel en in de winkel en webshop van Schouten.

Meer berichten