<p>Er is dit jaar weer van alles te doen in het Julianapark.&nbsp;</p>

Er is dit jaar weer van alles te doen in het Julianapark. 

(Foto: )
UPDATE

Programma Veghel in Hout is rond: ‘We zoeken nog vrijwilligers’

  •   keer gelezen

UPDATE | Het bestuur van Veghel in Hout heeft definitief besloten dat de kinderen dit jaar niet blijven slapen. Het bestuur kan de veiligheid van de vrijwilligers bij het keuren en inpakken van de hutten niet garanderen. “Daarvoor in de plaats komt op donderdagavond een avond- en nachtprogramma tot 00.00 uur”, aldus Ed van Uden, voorzitter van Veghel in Hout.


VEGHEL | De bouwdorpkaarten voor Veghel in Hout kunnen op zaterdag 19 juni tussen 13.30 uur een 16.00 uur opgehaald worden bij het Uitpunt in de Veghelse bibliotheek. Naar gelang het weer wordt er gekeken of het buiten of in de bieb is. Aan de ouders wordt gevraagd zoveel mogelijk alleen te komen, men kan ook voor meerdere gezinnen de kaarten ophalen.

Tegelijk met het ophalen van de bouwdorpkaarten krijgt ieder gezin een gezinskaart en bouwdorpkrant. Die gezinskaart geeft één ouder uit ieder gezin het recht om het park te bezoeken. Die kaart kan altijd geruild worden met een ander gezinslid, de kinderoppas of opa en oma. In de bouwdorpkrant, die dan wordt uitgedeeld, wordt uitgelegd hoe het bouwdorp met maatregelen eruit komt te zien. Hilde Schepens draagt binnen het bouwdorp de zorg voor de administratie van de kinderen en de bouwdorpkaarten. Hilde: “Tijdens het ophalen van de kaarten zijn natuurlijk de gebruikelijke maatregelen tegen corona van kracht: we houden anderhalve meter afstand en binnen draagt iedereen een mondkapje. En kom zoveel mogelijk alleen.”

Bouwdorp en corona
Samen met de gemeente en de GGD heeft het Veghelse bouwdorp een uitgebreid protocol opgesteld waardoor iedereen veilig kan genieten. Mochten maatregelen worden versoepeld dan zal het bouwdorp daarin meegaan. “Kinderen en vrijwilligers moeten veilig in het park kunnen genieten van alle activiteiten. Door het aantal bezoekers te reguleren, krijgt iedereen genoeg bewegingsvrijheid in het park. Er is heel veel aandacht voor hygiënische maatregelen, de anderhalve meter en we proberen grote drukte te vermijden”, vertelt Ed van Uden, voorzitter van Veghel in Hout. Het bestuur van het bouwdorp geeft aan dat iedereen hierin zijn verantwoordelijkheid heeft. Natuurlijk kan het bouwdorp nog steeds veel vrijwilligers gebruiken. Stefanie van Haaren, coördinator van de vrijwilligers, legt uit: “Vooral op de dagen dat er activiteiten zijn (dinsdag 31 augustus, woensdag 1 en donderdag 2 september), hebben we nog vrijwilligers nodig. Ook zijn er nog plekken voor maatschappelijke stages voor leerlingen van het Zwijsen College en ROC de Leijgraaf.” Aanmelden als vrijwilliger kan via de site van het bouwdorp www.veghelinhout.nl

Programma 2021 is klaar
Het programma tijdens Veghel in Hout is klaar. Maandag start het bouwen van de hut en vanaf dinsdag zijn er in het hele park allerlei activiteiten. Op dinsdag 31 augustus komt Big Mama, een levensgroot luchtkussen waar de kinderen naar hartenlust op kunnen springen. Phoenix Cultuur gaat op dezelfde dag aan de AA een heel grote knikkerbaan met de kinderen bouwen. Ook The Voice of Bouwdorp wordt georganiseerd door Phoenix Cultuur. Woensdag 1 september komt er een geweldige attractie (een grote verrassing voor de kinderen) naar het park, daarnaast zijn er veel knutselactiviteiten waaronder bellenblaas maken, bubbelart tekenen en glas graveren. Donderdag 2 september is er een klimtoren, leren kinderen samen met metselaars een muurtje metselen en kan er weer volop geknutseld worden. Ed: “En dit is nog maar een hele kleine greep uit het volledige programma. De grootste activiteit is natuurlijk het slapen in je eigen hut. Daarover kan op dit moment helaas nog geen uitsluitsel worden gegeven of dat doorgaat.”

Meer berichten