Maaike de Ruijter, Harry Vermeulen en Elke Swinkels tijdens de presentatie van het theaterprogramma.
Maaike de Ruijter, Harry Vermeulen en Elke Swinkels tijdens de presentatie van het theaterprogramma.

Theaterprogramma van De Blauwe Kei is bekend: ‘We kunnen niet wachten’

Algemeen 573 keer gelezen

VEGHEL | Het nieuwe theaterprogramma van De Blauwe Kei is bekend. Dinsdagavond 15 juni om 17.00 uur werd het programma bekendgemaakt op www.blauwekei.nl. De ticketverkoop start op donderdag 17 juni om 17.00 uur. Vrienden van het theater kunnen voor die tijd al met voorrang bestellen. “We kunnen niet wachten jullie weer te ontvangen”, aldus Harry Vermeulen, directeur van theater De Blauwe Kei. 

“Het is toch wel een bijzonder moment”, sprak Vermeulen tijdens de perspresentatie van het nieuwe theaterprogramma. “Ieder jaar presenteren we het nieuwe seizoen, maar niet na zo’n vreemd en vervelend jaar. Het afgelopen jaar hebben we ervaren dat niets vanzelfsprekend is. Als je kijkt naar de Noordkade, daar is het de afgelopen tien maanden oorverdovend stil geweest. Dit is een plek waar mensen bij elkaar komen, een plek van ontmoeting en een plek waar kunstenaars hun publiek ontmoeten. Een plek waar wij ons publiek mogen verwelkomen en ze in de ogen kunnen kijken of ze het naar hun zin hebben. Waar wij met theatermakers contact hebben om te zien wat ze bezielt en wat ze maken. De plannen en dromen worden gedeeld. Het ontmoeten van mensen is onze core business en dat hebben we heel lang niet gemogen.”


‘Er liggen geen lijken in de kast’ bij De Blauwe Kei.

Nu de pandemie onder controle lijkt, kunnen ze bij De Blauwe Kei eindelijk vooruitkijken. “We hebben het hart te halen gehad het afgelopen jaar. Het is fantastisch dat we ons programma weer kunnen presenteren. We hebben de puzzel in sneltreinvaart moeten leggen en daarom is er ook nog geen magazine, dat volgt in september.”

Niet stilgezeten
De Blauwe Kei heeft 90 procent van het programma rond. “Er is ongelofelijk veel werk verzet. Ook tijdens de coronaperiode. We hebben stilgelegen, maar niet stilgezeten. Denk aan werkzaamheden in de techniek, het aanpakken van kinderziektes, de website op de schop genomen en het programma honderd keer omgegooid. Het programma voor 2021/2022 is nu zo goed als rond. Het is bijna een historisch moment. Onze nieuwe jeugd begint vandaag”, glimlacht Vermeulen.


‘Geen lijken in de kast’
Vermeulen laat weten dat het Veghelse theater er financieel gezien goed voorstaat ondanks het afgelopen ‘shitjaar’. Vermeulen: “Er liggen geen lijken in de kast. We hopen dat het publiek de weg naar het theater weer weet te vinden, dat is wel essentieel. De bezoekers moeten komen. De grote vraag is of dat in galop gaat of in kleine stapjes. Zijn mensen in het begin nog terughouden of juist opgelucht dat ze weer naar het theater mogen? Dat is nog een vraagteken.” Daarom durft de directeur van De Blauwe Kei qua bezoekersaantallen voor het komende theaterjaar nog geen prognose te geven. “De wereld is veranderd. Wij doen er in ieder geval alles aan om onze bezoekers een veilig theaterbezoek te bieden. De geluiden die ik hoor zijn positief. De mensen zijn blij dat ze weer naar het theater mogen en wij als De Blauwe Kei kunnen niet wachten.”
In totaal biedt De Blauwe Kei ongeveer 20 voorstellingen meer aan dan normaal. Dat komt omdat ze een aantal voorstellingen hebben doorgeschoven vanuit het coronajaar.

Gloednieuw theaterprogramma
Er staat voor seizoen 21-22 een gloednieuw theaterprogramma in de startblokken, bomvol mooie, grappige, ontroerende, bijzondere, leuke, indringende, feestelijke, maatschappelijke en soms confronterende voorstellingen. Het seizoen wordt op 11 september geopend met Off The Wall, een flitsende Michael Jackson tribute. Daarnaast presenteert De Blauwe Kei ook komend seizoen weer voorstellingen op bijzondere locaties op de Noordkade, waardoor deze nóg beter tot hun recht komen. Zo zijn er komend seizoen ligconcerten en een dansvoorstelling in de Koekbouw, Comedy Cafés en muziekvoorstellingen in clubsettting in de Podiumzaal, zondagochtendconcerten in De Malerij en een foodvoorstelling in de Apotheek. Ook worden er een aantal voorstellingen toneel-op-toneel gespeeld, zowel de artiest als het publiek bevindt zich dan op het podium in de Grote Zaal. “Voor wie een unieke muzikale belevenis wil meemaken, zijn de ligconcerten in de 67 meter lange Koekbouw een aanrader. Het publiek neemt een eigen (yoga)matje mee, gaat liggen om twee concertvleugels heen en geniet totaal ontspannen van het prachtige muziekstuk Canto Ostinato en/of de werken van componist Einaudi”, legt Vermeulen uit.

Robbie Williams
Natuurlijk zijn er nog tientallen andere voorstellingen te zien. Muziekliefhebbers hebben dit seizoen volop keus. Met tributes van The Bee Gees tot Robbie Williams en van Bob Marley, via John Lennon, naar Creedence Clearwater Revival. Daarnaast ook mooie concerten van Van Velzen, Gerard van Maasakkers, Nick & Simon, Karin Bloemen en ‘Beste Zangers’ Stef Bos en Henk Poort. Voor musicalfans is The Sound Of Musicals een must see.
Naast theatervoorstellingen zijn er in seizoen 2021-2022 twaalf films te zien in het Filmhuis.


Onze ‘eigen’ Brabantse Christel de Laat speelt de première van haar nieuwe voorstelling Hoe Dan?!.

Cabaret
Flink wat grote cabaretnamen komen naar Veghel, waaronder Daniël Arends, Plien & Bianca, Marc-Marie Huijbregts, Rob Scheepers, Pieter Derks en Richard Groenendijk. Onze ‘eigen’ Brabantse Christel de Laat speelt de première van haar nieuwe voorstelling Hoe Dan?!. Daarnaast is er plaats voor de cabaretgrootheden van de toekomst waaronder Rosa da Silva, Grof Geschud en Glodi Lugungu.
Dansvoorstellingen zijn er van het klassieke ballet De Notenkraker tot de energieke voorstelling Stuk (in de Koekbouw) van de ruige mannen van dansgroep 155. Er komt zelfs een dansopera. Deze, Metamorphosis, is extra bijzonder, omdat de zaal onderdeel uitmaakt van het decor. Het publiek bekijkt de voorstelling vanaf het toneel. “Bijzonder is ook de toneelmarathon van Nasrdin Dchar. Hij speelt zijn drie bejubelde voorstellingen op één avond, met tussendoor pauze en een hapje eten. Daarnaast komen er een aantal topstukken naar Veghel, waaronder Bonita Avenue en De Verleiders. Niet te missen; de voorstelling Je Kunt Me Gerust Een Geheim Vertellen, van de Veghelse Madeleine Matzer, over dementie”, vertelt Elke Swinkels, programmeur van De Blauwe Kei.


Bijzonder is ook de toneelmarathon van Nasrdin Dchar.

Voor het jongeren publiek staan de theatershows van RUMAG, vlogger Co Trum en Youtubers Joost en Roedi op het programma. En ook de jongste jeugd kan genieten in het theater. Met Hollands Got Talent-finalist 1,2,3,4 Poppetje Van Papier, maar ook andere mooie producties als Belle En Het Beest, Woezel & Pip, Bumba en De Grote Efteling Koekoek Show.

De losse verkoop van de kaarten start donderdag 17 juni om 17.00 uur. Meer info op: www.blauwekei.nl. Vrienden van De Blauwe Kei kunnen nu al kaarten reserveren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant