Afbeelding

Grote vreugde bij basis- en kaderleerlingen Fioretti: ‘De uitslag is fantastisch’

Algemeen 825 keer gelezen

VEGHEL | Vorige week kon de vlag al uit bij heel veel mavo-leerlingen van het Fioretti College in Veghel. Woensdag was het de beurt aan de basis- en kaderberoeps leerlingen. Zij moesten vanwege een andere opzet van de examenperiode een week langer wachten op de uitslag. Maar de feestvreugde was er niet minder om.

“De uitslag van het eerste tijdvak is fantastisch”, vertelt Clemens Geenen, locatiedirecteur van het Fioretti College. “We hebben onze leerlingen gestimuleerd om in het eerste tijdvak examen te doen in alle vakken en om geen vakken door te schuiven naar het tweede tijdvak. Dat kon namelijk dit jaar. Door in alle vakken examen te doen, creëer je een goede spanningsboog. Bijna alle leerlingen hebben daar gehoor aan gegeven en zij weten dus inmiddels dat ze geslaagd zijn.”

Tweede tijdvak
Vanwege de coronacrisis hebben leerlingen in 2021 ruimere mogelijkheden om het examen af te leggen. Het tweede tijdvak voor het centraal examen wordt verlengd van vier naar tien dagen. Ook krijgen ze een extra herkansing, dit jaar dus twee in totaal.
“Inmiddels weten we dat al onze basis-leerlingen geslaagd zijn”, vertelt de trotse locatiedirecteur. Hij vervolgt: “Omdat nog enkele kader-leerlingen in het tweede tijdvak examen doen in een paar vakken of omdat ze een vak herkansen, kan ik nog geen definitief slagingspercentage van deze leerweg geven. Maar het zal ook richting een uitmuntende score gaan. Iets waar we heel trots op zijn, gezien de moeilijke periode die we achter de rug hebben.”

Entreediploma
Ook op de afdeling praktijkonderwijs (PrO) van het Fioretti College ziet het er goed uit: “De 44 leerlingen krijgen allemaal het PrO-diploma uitgereikt”, aldus Geenen. “Maar liefst 14 van hen nemen ook het mbo Entreediploma in ontvangst. Voor ruim de helft van de PrO-leerlingen hebben we een passende werkplek gevonden. Daarnaast starten 11 leerlingen met een mbo niveau 2 opleiding en krijgen enkele leerlingen nog wat extra begeleiding.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant