<p>Wethouder Harry van Rooijen en Paul Pöttgens, voorzitter van de Energie Coöperatie Meierijstad.</p>

Wethouder Harry van Rooijen en Paul Pöttgens, voorzitter van de Energie Coöperatie Meierijstad.

(Foto:)

Tour Ecomobiel Meierijstad van start: ‘Mensen moeten bij ons terecht kunnen’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Sinds donderdag gebruikt de gemeente Meierijstad een Ecomobiel: een verrijdbaar, duurzaam Tiny House waarmee ze in alle kernen inwoners kan opzoeken om in gesprek te gaan over duurzaamheid. De Ecomobiel wordt ingezet voor adviesgesprekken en participatiemomenten bij beleidsthema’s als woningverduurzaming, windenergie of aardgasvrij. Midden op de weekmarkt in Veghel werd de Ecomobiel afgelopen donderdag bezocht door wethouder Harry van Rooijen. Op vrijdag 18 en zaterdag 19 juni staat de Ecomobiel op de weekmarkten in Sint-Oedenrode en Schijndel. Daarna volgen de andere kernen.

Duurzaamheid is een onderwerp dat met grote regelmaat op de agenda staat in Meierijstad. Wethouder van Rooijen: “We vragen op allerlei terreinen van onze inwoners en bedrijven om duurzamer te gaan wonen en leven. Dan moeten mensen ook bij ons terecht kunnen als ze willen weten hoe ze dat het beste kunnen aanpakken en welke mogelijkheden en regelingen er zijn.” 


Wethouder Harry van Rooijen in het Tiny House.

Verduurzaming
De Ecomobiel is een extra instrument naast de manieren die mensen al gewend zijn zoals bijvoorbeeld (online)informatie- of inloopbijeenkomsten en de website. De gemeente Meierijstad wil de inwoners er actief mee opzoeken om ideeën op te halen, te informeren en ondersteunen, bijvoorbeeld bij de verduurzaming van hun woning. “We verwachten dat mensen er heel gemakkelijk binnenstappen en zo bereiken wij meer mensen”, aldus de wethouder. Op www.meierijstad.nl/ecomobiel is voortaan te zien wanneer en waar de Ecomobiel op locatie is.

Lees meer in de Stadskrant Veghel van woensdag 23 juni.

Meer berichten