Theater De Blauwe Kei schreeuwt het van de daken

  •   keer gelezen

VEGHEL | De theaters in Nederland zijn weer open en dat lieten ze weten ook. Vrijdag 18 juni om 20.00 uur werd er op diverse plekken in Nederland ‘van de daken geschreeuwd’ dat een theater bezoeken weer kan, mag en mooi is. Medewerkers van De Blauwe Kei, het theater op de Veghelse Noordkade, deden dat letterlijk.

Vanaf de top van de NPF-toren zong zangeres Anouk van Duifhuizen het lied Mooier Dan Ooit, dat Claudia de Breij speciaal voor de landelijke campagne schreef. Op verschillende daken om haar heen stonden medewerkers van De Blauwe Kei op grote hoogte te vieren dat het theater weer open mag. Zelfs vanaf de 35 meter hoge silo’s werd geschreeuwd, zodat iedereen in Meierijstad en ver daarbuiten, het kon horen. 

Weer naar het theater
De Blauwe Kei opent haar deuren voor het eerst met een voorstelling op zaterdag 26 juni. Dan is de circusvoorstelling Great Catch te zien. Drie aanstormende, net afgestudeerde talenten laten hun verrassende en uitzonderlijke acts zien. Een absolute aanrader voor circusliefhebbers, die overigens ook geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar. Een paar dagen later, op 1 juli, volgt de bejubelde voorstelling van Sadettin K.

Er komen, eindelijk, weer mooie tijden aan voor de theaterliefhebber en de medewerkers van De Blauwe Kei kunnen niet wachten. In de zomer gaat De Blauwe Kei naar buiten met Theater Aan Het Water en vanaf september is de ‘normale’ programmering te zien, waarvoor tickets nu al te bestellen zijn. Zangeres Anouk van Duifhuizen, de zangeres in de film, is op zondag 12 september in Goedemorgen Noordkade! te zien.

Theater. Mooier dan ooit.
De landelijke campagne Theater. Mooier dan ooit. wordt mede mogelijk gemaakt door de overheid, het Nationaal Theaterfonds, de BankGiro Loterij, diverse fondsen waaronder het Prins Bernard Cultuurfonds en heel veel theaters en makers. Meer informatie is te vinden op www.blauwekei.nl/mooierdanooit.

Meer berichten