<p>In Memoriam Frans Abrahams.</p>

In Memoriam Frans Abrahams.

(Foto: )

In Memoriam: Frans Abrahams

  •   keer gelezen

VEGHEL | Frans Abrahams is op 10 juni overleden. Henk Prins, voorzitter Platform Erfgoed Meierijstad, schreef een in memoriam.

Met deze ‘in memoriam’ willen we terug kijken op de bestuursperiode van Frans Abrahams binnen het ‘Platform Erfgoed Meierijstad’, een samenwerkingsverband van de heemkundige verenigingen Schijndel, Veghel, Sint-Oedenrode, Erp en Stichting Roois Cultureel Erfgoed. Hij stond aan de wieg van de oprichting hiervan en was meteen enthousiast omdat hij het belang er van zag na de fusie van de gemeente Schijndel met Sint-Oedenrode en Veghel. Zijn reactie was samenwerken met behoud van de eigen identiteit en een volwaardige gesprekspartner worden van de gemeente Meierijstad.
Frans beschrijven is onmogelijk. Zoals een cartograaf, afhankelijk van de schaal van de te maken kaart, de werkelijkheid reduceert, zo ook moeten we de beschrijving van Frans terugbrengen tot enkele typeringen die karakteristiek zijn voor zijn persoonlijkheid. En een persoonlijkheid was hij. Opgeleid als aardrijkskundige en sterk verbonden met zijn woonomgeving heeft hij velen kennis bijgebracht, geïnspireerd en gemotiveerd.
Als geboren leider nam hij initiatief, verantwoordelijkheid en bekleedde vele functies ten dienste van de samenleving.
Zijn bestuursstijl was direct, weinig omhaal van woorden, duidelijke besluiten nemen en de uitvoering goed regelen. Enig ongeduld en tegendraads opereren daarbij werd door de collega’s en anderen meestal voor lief genomen vanwege zijn charme en humor.
Altijd bereikbaar, gastvrij, een luisterend oor en spontane advisering behoorden tot zijn onvervreemdbare aanpak.
Zijn inzet, betrokkenheid en resultaten, waarvan hij steeds benadrukte dat die het resultaat waren van het team, werden gehonoreerd met verschillende onderscheidingen waaronder de benoeming tot ‘Lid in de orde van Oranje-Nassau’ en de Heemkunde Pluim.

Een bijzonder mens is heengegaan. Door velen gewaardeerd. Hij wordt gemist en niet alleen in de kringen van erfgoed en heemkunde.

Meer berichten