Foto:

Verkeerschaos op ‘t Ven: ‘We kunnen ons huis niet bereiken’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Er is maandagochtend een verkeersinfarct ontstaan op ‘t Ven in Veghel. Beide ingangen en uitgangen (via de bruggen) zijn afgesloten vanwege werkzaamheden aan de weg en op ‘t Ven zelf wordt de weg gefreesd en geasfalteerd. Vooral rondom Vlasven en Ketelven deden zich grote problemen voor. Het autoverkeer kon alleen via fietspaden ‘t Ven opkomen.

“Het was echt een chaos met auto- en fietsverkeer”, laat een voorbijganger weten. Een bewoner vult aan: “Het was een complete chaos vanochtend. De communicatie vanuit de gemeente is een groot drama”, laat hij weten. Volgens de bewoner zijn de borden niet duidelijk en hebben maar weinig bewoners van ‘t Ven een brief gehad. “Communiceer duidelijk naar de bewoners hoe je het gaat aanpakken. Het lijkt erop alsof de mensen die dit georganiseerd hebben niets met Veghel hebben en vanachter hun bureau met technische teksten proberen de burger uit te leggen dat ze gelijk hebben. Ondertussen kunnen wij ons huis niet bereiken.” 

Tijdelijke doorsteek
De gemeente laat weten dat er maandag freeswerkzaamheden zijn uitgevoerd. “Dinsdag en woensdag wordt er gefaseerd asfalt aangebracht. Op donderdag en vrijdag wordt op de Busselbundersweg de rode coating van de fietsstrook vernieuwd (zie ook de bijgevoegde tekeningen)”, aldus een woordvoerder van de gemeente. De gemeente laat weten dat bewoners de komende dagen wel degelijk de wijk kunnen verlaten. “Op dinsdag kan men vanuit het Vlasven/Visven via de Busselbundersweg de wijk verlaten. Op woensdag kan men via het Ketelven naar de Udenseweg de wijk verlaten. Bewoners van het Visven en Bosven kunnen via de Vorstenboschweg de wijk uit. Er is een tijdelijke doorsteek gemaakt tussen Bosven en Visven. Dit om de wijk beter te ontsluiten gedurende de werkzaamheden. Alle omleidingen en alternatieve routes zijn ter plekke met borden aangegeven”, aldus de woordvoerder.

‘Niet alles verlopen zoals bedacht’
De gemeente laat weten dat het maandag niet helemaal goed ging. “Het totale werk zou in twee fases worden uitgevoerd, zodat men altijd de wijk kon verlaten zoals hierboven ook beschreven staat. Helaas is door het plotse uitvallen vandaag van de uitvoerder niet alles verlopen zoals vooraf bedacht was”, meldt een woordvoerder van de gemeente. Volgens de gemeente heeft de uitvoerder een ongelukkige beweging gemaakt waardoor hij zijn werkzaamheden niet kon voortzetten.
Een bewoner spreekt van gevaarlijke situaties. “Op verschillende plekken zijn rode paaltjes weggehaald en hebben bewoners zich een toegang verschaft. Dat kan leiden tot gevaarlijke situaties, een auto hoort immers niet op een fietspad ook al is het maar 20 meter. Maar als iemand al drie kwartier aan het rondrijden is....”, besluit hij.

Meer berichten