Foto:

Kermis in Schijndel gaat door op 1.5 meter

  •   keer gelezen

SCHIJNDEL | Op De Steeg in Schijndel vindt van zaterdag 10 juli tot en met woensdag 14 juli de jaarlijkse kermis plaats. De gemeente Meierijstad, organisator van deze dorpskermis, heeft dinsdag 22 juni definitief groen licht gegeven voor dit jaarlijks terugkerende evenement.

Nu de Coronamaatregelen vanaf 26 juni verder versoepeld worden, lag de vraag voor of de Schijndelse kermis doorgang kon vinden. “We willen een kermis mogelijk maken voor onze inwoners maar nooit ten koste van de veiligheid en een zorgvuldige voorbereiding. Diezelfde houding zien we gelukkig bij alle betrokken partijen”, aldus burgermeester Van Rooij.
Wethouder Van Rooijen zegt dat de locatie op de Steeg een doorslaggevende factor is geweest: “De tijd is kort. Maar met de goede ervaringen van vorig jaar moet het ook dit jaar weer mogelijk zijn. We hebben hier een pleinkermis. Anders dan bij een met horeca omringde locatie hebben we hier meer controle over het gebruik van het terrein. De Steeg biedt voldoende ruimte voor een opstelling waarin bezoekers verspreid zijn en opstoppingen voorkomen worden.”

Kermis in aangepaste vorm
De kermis gaat door met 24 attracties, maar blijft ook dit jaar nog in het teken van Corona staan. Zowel in de attracties als op het kermisterrein zijn diverse maatregelen afgesproken om te kunnen voldoen aan de COVID-richtlijnen. Alle exploitanten dienen zich hieraan te houden. Het terrein wordt afgezet met hekken en heeft een centrale toegang, er zijn verplichte looplijnen, meerdere hygiënepunten etcetera. De burgemeester: “We gaan de zaken optimaal regelen om er samen een fijne en veilige kermis voor iedereen van te kunnen maken. Daarbij hoort ook dat bezoekers zich aan de richtlijnen en instructies ter plekke houden. De besmettingscijfers dalen gelukkig heel snel, ook in Meierijstad. Maar laten we niet denken dat we er al zijn. Dus, ook op de kermis 1.5 meter afstand houden. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze inwoners dat doen.”

Meer berichten