Al bijna tien jaar zingt Love4music uit volle borst

  •   keer gelezen

VEGHEL | Dit veelzijdige koor laat graag van zich horen tijdens verschillende optredens. Denk hierbij aan Fabriek Magnifiek, korenfestivals en gelegenheden. Het laatste concert was een zelf georganiseerd bevrijdingsconcert in de Lambertuskerk te Veghel. Heel speciaal, vooral door de aanwezigheid van veteranen van de Tweede Wereldoorlog.

Daarna ging cultureel Nederland op slot door corona. Ook de leden van Love4music miste de gezelligheid, de nodige humor en het serieuze instuderen van liederen. Via online platforms en videobellen bleven ze in contact.
Vanaf het moment dat er vorige zomer versoepelingen mogelijk waren, zijn ze meteen weer gaan zingen. Buiten en met gepaste afstand natuurlijk, maar de mogelijkheid was er. Nadat de regels weer aangescherpt werden, heeft het koor met een select gezelschap missen mogen opzingen. Vooral de kerst nachtmis was bijzonder. Er was geen publiek in de kerk aanwezig, maar volledig voor online publiek. Nu de versoepelingen weer toegepast worden stijgt het enthousiasme weer onder de leden. Zelfs in deze tijden werden nieuwe nummers ingestudeerd. Het koor zingt 4, 5 of 6 stemmige liedjes waarbij solopartijen niet ontbreken. Het repertoire bevat oude en actuele pop en gospelnummers.
De vijftien koorleden staan onder leiding van Dan Loredan. Hij fungeert als dirigent, pianist en tevens componist voor liederen. Het komende jaar bestaat Love4music tien jaar. Het koor, wat voortkomt uit jongerenkoor Jokola, is inmiddels een vereniging geworden en heeft een hechte kern. Nieuwe leden zijn welkom vanaf 17 jaar. Meer informatie op: www.love4musicveghel.nl.

Meer berichten