<p>Roparun team Jumbo Logistiek, teamcaptain Paul van den Broek staat rechtsboven.</p>

Roparun team Jumbo Logistiek, teamcaptain Paul van den Broek staat rechtsboven.

Team Jumbo Logistiek zamelt geld in voor hospice De Goudsbloem

  •   keer gelezen

VEGHEL | Een aantal enthousiaste hardlopende Jumbo Supply Chain medewerkers aangevuld met een team bestaande uit fysiotherapeuten, navigators, chauffeurs en catering, doen mee aan de dertigste editie van de Roparun. Onder de naam Team Jumbo Logistiek (#369) zamelen ze geld in voor de palliatieve zorg in Nederland. “Het specifieke doel waar wij als team voor gaan lopen is hospice De Goudsbloem van Brabantzorg uit Veghel”, aldus teamcaptain Paul van den Broek.

Normaliter vindt de Roparun plaats in het Pinksterweekend. Gezien de coronasituatie is zowel datum als de route dit jaar aangepast. Dit jaar vindt de Roparun plaats in het weekend van 2 en 3 oktober. De route zal starten en finishen in Landgraaf en doorkruist het prachtige Limburgse en Brabantse land. De helft van de deelnemers loopt richting Gulpen, Maastricht, Elsloo, Stein, Susteren, Echt en Weert naar het Brabantse Lieshout en Deurne om vervolgens via Venlo, Roermond en Sittard weer te finishen in Landgraaf. De andere helft van de deelnemers loopt de route in tegengestelde richting. Dit is om het aantal deelnemers zo veel mogelijk te verspreiden.

Teamdag
Afgelopen zaterdag hield Team Jumbo Logistiek een teamdag. Van den Broek vertelt wat ze allemaal hebben gedaan: “De dag begon met een ontbijtje bij de Foodmarkt daarna hebben we een rondleiding gekregen in de Veghelse Lambertuskerk om vervolgens op bezoek te gaan bij hospice De Goudsbloem. Daar doen we het immers voor, fijn om het eens van dichtbij te zien. We hebben meteen afgesproken dat we komende donderdag de vrijwilligersruimte komen schilderen. De teamdag eindigde met een etentje. Tussendoor hebben we drie keer ongeveer elf kilometer hardgelopen.”

Teamgeest
De dag was vooral bedoeld om de teambuilding te verbeteren. Volgens Van den Broek is dat gelukt: “We moeten de 330 kilometer tellende estafetteloop straks met z’n allen volbrengen dus dan is het fijn om elkaar af en toe te zien. Afgelopen zaterdag is gebleken dat het met de teamgeest wel goed zit. Het was hartstikke gezellig. In september gaan verder met de gezamenlijk training.”

Doneren
Het grote doel is dus geld inzamelen voor de palliatieve zorg in het algemeen en Hospice de Goudsbloem gelegen in De Watersteeg in het bijzonder. Het is mogelijk om geld te doneren via de website van de Roparun: www.roparun.nl/nl/teams/alle-teams/#/teams/369 en via bankrekeningnummer: NL39RABO034640846. In totaal hoopt Team Jumbo Logistiek minimaal tienduizend euro op te halen.

Meer berichten