Groep 8 van basisschool Maria in Erp heeft een landelijke Minecraft Education Edition-wedstrijd gewonnen.
Groep 8 van basisschool Maria in Erp heeft een landelijke Minecraft Education Edition-wedstrijd gewonnen. Foto: Menno Ringnalda

Basisschool Maria wint landelijke Minecraft Education Edition-wedstrijd

Algemeen 2.180 keer gelezen

ERP | Groep 8 van basisschool Maria in Erp heeft een landelijke Minecraft Education Edition-wedstrijd gewonnen. 

Binnen Skipov is groep 8 van basisschool Maria in Erp op dit moment de enige waar volop wordt gewerkt en gespeeld met de Minecraft Education Edition. Volgens juffrouw Susan Vos een verrijking voor het onderwijsaanbod. Jens, Diem, Thom en Gijs worden blij van Minecraft en ze leren er ook nog eens van. “We hebben in Minecraft Education verschillende werelden waarin we kunnen bouwen”, vertelt Diem. “Deze werelden zijn er: Wetenschap, Wiskunde, Kunst & Design, Taalkunde en Geschiedenis & Cultuur. We zijn nu druk met het bouwen van een duurzame school. We doen met onze klas mee aan een landelijke Minecraft Education wedstrijd waarvoor we de ideale duurzame school aan het bouwen zijn.” Hij laat zien wat ze allemaal al gebouwd hebben, met zonnepanelen op het dak, bomen verwerkt in het design, planten in de klas en nog veel meer. Uiteindelijk bleek de inzending van groep 8 goed voor de hoofdprijs.

Dankbaar
Juf Susan vertelt dat veel kinderen dol zijn op Minecraft en dat het een leerzaam spel is. Toen ze vernam van de Education Edition heeft ze overlegd met een aantal leerlingen en gevraagd of het iets zou kunnen zijn. Vervolgens nam ze contact op met Chris van de Schaft (ICT Skipov). “We zijn Chris dankbaar, want in één keer stond er Minecraft Education op onze Chromebooks”, zegt Thom. Susan geeft aan dat ze Minecraft Education laat aansluiten bij de thema’s waarin ze werken. Dan is het van toegevoegde waarde en kun je het laten integreren bij de verschillende lessen. “Het werkt ook prima als een beloning voor klaarwerk“, geeft Susan aan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant