<p>Dirk is druk bezig met het maken van bloempotjes voor Blauw Geel.</p>

Dirk is druk bezig met het maken van bloempotjes voor Blauw Geel.

(Foto: )

Bij Kook Kunst Tinks staan ze open voor allerlei samenwerkingen: ‘Ik ben trots op mezelf’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Bij Kook Kunst Tinks in de Proeffabriek op de Veghelse Noordkade zijn ze bezig met verschillende nieuwe projecten. De maatschappelijke onderneming verkoopt kook gerelateerde spullen en cadeauartikelen en biedt tegelijkertijd werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De medewerkers zijn momenteel druk bezig met een project voor De Afzakkerij en voor de Veghelse voetbalvereniging Blauw Geel’38.

“We zijn bezig met het maken van 150 kaarsenhouders voor De Afzakkerij. Voor Blauw Geel maken we bloempotten voor op de kantinetafels. Dat zijn voor ons en onze medewerkers twee superleuke projecten”, legt activiteitenbegeleider Corina Bellinga uit. Ze vertelt dat de cliënten van Tinks het erg leuk vinden om hun werk terug te zien op verschillende plekken. Ze vervolgt: “We leveren kwaliteit. Het moet er goed uitzien en bruikbaar zijn.” 


Corina schiet Dirk te hulp als het even niet lukt.

Naast artistieke projecten gaan ze bij Kook Kunst Tinks ook een samenwerking aan met bedrijven voor onder andere het verzorgen van postverzendingen, inpakken van andere goederen zoals batterijen of andere arbeidsmatige werkzaamheden. “Wij staan open voor allerlei samenwerkingen. Dat kunnen dus creatieve dingetjes zijn, maar ook bijvoorbeeld voor het inpakken van kerspakketten.”

Trotse Dirk
Dirk werkt met veel plezier bij Kook Kunst Tinks. Hij is druk bezig met het maken van vazen. “Deze gaan naar de gemeente Meierijstad”, vertelt de in Boxtel wonende Dirk. Hij is gemiddeld zo’n 3 à 4 dagen aan het werk in het Tinksatelier in de Proeffabriek. Dirk vervolgt: “Ik vind het leuk om te doen en word er ook steeds beter in. Het is fijn dat ik het allemaal lekker op m’n eigen tempo mag doen. Onze opdrachtgevers gunnen ons de tijd om het netjes af te maken.”


Dirk laat trots een zelfgemaakte vaas zien.

Gezelligheidsdier
Voor Dirk is het werken bij Kook Kunst Tinks een mooie dagbesteding. “Ik ben een gezelligheidsdier en hier in het atelier is altijd iets te doen. We werken hier met verschillende medewerkers en zodoende heb je altijd mensen om je heen.” Dirk laat glimmend van trots een vaas zien die hij al voor de gemeente gemaakt heeft. Komt hij er even niet uit, dan schiet Corina hem te hulp. “Ik ben eigenlijk wel trots op mezelf hoor”, zegt Dirk terwijl hij de vaas omhooghoudt. “Dit is toch een mooie mozaïekvaas”, besluit Dirk. Hij geeft zichzelf lachend een schouderklopje.

Tinks is altijd op zoek naar nieuwe opdrachtgevers. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Alma Schuur: 0413-782220.

Meer berichten