<p>Tijdens Het VerhAal is er van alles te doen.</p>

Tijdens Het VerhAal is er van alles te doen.

(Foto: )

Het VerhAal gaat door en is uitgebreider dan ooit

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het literaire festival Het VerhAal keert dit jaar op zaterdag 28 en zondag 29 augustus terug langs rivier de Aa. Tussen het oude Raadhuis in Veghel en Kasteel Heeswijk kunnen geïnteresseerden terecht voor literatuur, theater, fotografie, muziek, dans, beeldende kunst en nog veel meer. En dat helemaal gratis.

Deze vierde editie staat met het thema Uitgesproken in het teken van diversiteit, gelijke kansen en inclusie. “We bieden stof tot nadenken en maken ruimte voor verdieping en verbinding door middel van taal en kunst. Net als in 2019 hebben we een programma op de zaterdagavond. Het wordt een feestelijke aftrap met de officiële opening, de presentatie van de gemeentedichters van Meierijstad en van Bernheze én swingende muziek van de bands Kuijs en Caramba met Joris Linssen”, laat Garry Schalks namens de organisatie van Het VerhAal weten.

Niet 6 maar 10 kilometer vertier
Nieuw is de uitbreiding van de route richting Kasteel Heeswijk. Het VerhAal speelt zich daardoor nu af over een route van tien kilometer langs de Aa. Dus nóg meer podia en nóg meer trekpleisters om even op adem te komen met een hapje en een drankje en een mooi optreden. Kies voor het startpunt bij Kasteel Heeswijk of bij de Bibliotheek in Veghel. Ga te voet, met de fiets of per (fluister)boot. Luister onderweg naar het VerhAal van Peter Faber, Ine Willems, Miriam Storck, Casper Hoenderdos, Ellen van Geel, Alex Roeka en René Hildesheim. Op verschillende plaatsen kan je met de pendeldienst terug naar jouw startpunt of verder naar een volgende locatie.

Stadsbuzzer of vrijwilliger
Schalks: “We zijn al een heel eind, maar er kan altijd meer bij. Ben je uitgesproken en durf je je uit te spreken? Ervaar je de verbindende kracht van woorden en kan je dit verwoorden of verbeelden in poëzie, spoken word, muziek, fotografie, film, theater, dans en (beeldende) kunst? Dan zijn we op zoek naar jou. We hebben nog plaatsen voor verschillende performers langs de route. Óf meld je aan als onze stadsbuzzer. Dan treed je op in de bus die pendelt tussen de verschillende podia.” De organisatie is verder nog op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen als sjouwer, bouwer, logistiek talent, koerier, opruimer of artiestenbegeleider. Meld je aan via: info@hetverhaal.nu.
Noteer Het VerhAal in de agenda op zaterdag 28 en zondag 29 augustus. De organisatie is in handen van de Bernhezer Kunstkring, De Compagnie Veghel, De Bibliotheken van Meierijstad en Bernheze, De Kilsdonkse Molen en Kasteel Heeswijk. Het hele programma op de route is gratis toegankelijk, dankzij diverse fondsen en sponsoren. Ga voor meer informatie naar www.hetverhaal.nu.

De organisatie laat weten dat ze de ontwikkelingen omtrent de coronamaatregelen op de voet volgen.

Meer berichten