Foto:

Kogel door de kerk: Veghel in Hout gaat door, al zoeken ze nog wel vrijwilligers

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het was even onduidelijk, maar na meerdere vergaderingen tussen de organisatie van Veghel in Hout, de gemeente Meierijstad en de Veiligheidsregio is besloten dat het Veghelse bouwdorp in het Julianapark door kan gaan. De nieuwe maatregelen zijn verwerkt en het coronaplan van het bouwdorp wordt daarop aangepast. Het Veghelse bouwdorp in het Julianapark is van maandag 30 augustus tot en met vrijdag 3 september.

Voorzitter van Veghel in Hout Ed van Uden is opgelucht: “Vanaf september 2020 zijn bestuur en de diverse commissies aan de slag gegaan om een goed coronaplan op te stellen. Daar plukken we nu de vruchten van. Het plan hoeft op slechts enkele kleine punten aangepast te worden. Het hele bestuur staat achter de maatregelen die samen met gemeente en veiligheidsregio zijn besproken.”

In de voorverkoop bouwdorpkrant, die ouders hebben gekregen bij het ophalen van de bouwdorpkaarten, is aangegeven dat er gebruik gemaakt gaat worden van gezinskaarten en bezoekerskaarten. Ieder gezin heeft bij het ophalen van de bouwdorpkaarten éen gezinskaart gekregen. Deze gezinskaart geeft één ouder per gezin toegang tot het park. Dit blijft gehandhaafd. Op maandag en andere dagen mogen twee hulpouders meehelpen met het bouwen van de hut. Het bestuur zal er op toezien dat er niet meer dan twee hulpouders zijn per hut. Van Uden: “Ouders die niet meehelpen met het bouwen van de hut kunnen zich vrij bewegen in het park met inachtneming van anderhalve meter. Naast de anderhalve meter zijn er desinfectiepunten in het park en worden grote druktes vermeden.”

De bezoekerskaarten waren bedoeld om ook andere mensen naast de ouders toe te laten tot het park. Deze ingang zou om 10.30 opengaan, maar dat gaat niet door. Het bestuur gaat ervan uit dat de ouders zich aan de regels houden, zodat de kinderen kunnen genieten van een geweldig bouwdorp. “We vinden het belangrijk dat de 850 kinderen die meedoen aan het bouwdorp veilig hun hut kunnen bouwen, bovendien moeten de vrijwilligers veilig hun werk kunnen doen”, legt Van Uden uit.


Het bestuur van Veghel in Hout is overigens nog naarstig op zoek naar vrijwilligers. “We hebben nu ongeveer 40 vrijwilligers per dag, terwijl het dubbele aantal gewenst is. Meld je dus snel aan!”, roept Stefanie van Haaren op, coördinator van de vrijwilligers.
Samen met de gemeente en de GGD heeft het Veghelse bouwdorp een uitgebreid protocol opgesteld waardoor iedereen veilig kan genieten. “Kinderen en vrijwilligers moeten veilig in het park kunnen genieten van alle activiteiten. Door het aantal bezoekers te reguleren, krijgt iedereen genoeg bewegingsvrijheid in het park. Er is heel veel aandacht voor hygiënische maatregelen, de anderhalve meter en we proberen grote drukte te vermijden”, vertelt Van Uden, voorzitter van Veghel in Hout. Het bouwdorp heeft alleen nog wel extra vrijwilligers nodig. Stefanie legt uit: “Vooral op de dagen dat er activiteiten zijn (dinsdag 31 augustus, woensdag 1 en donderdag 2 september), hebben we nog vrijwilligers nodig. Ook zijn er nog plekken voor maatschappelijke stages voor leerlingen van het Zwijsen College, Fioretti College of ROC de Leijgraaf.” Aanmelden als vrijwilliger kan via de site van het bouwdorp www.veghelinhout.nl.

Meer berichten