Hier moeten de huurappartementen komen te staan.
Hier moeten de huurappartementen komen te staan.

Vijftien sociale huurappartementen aan de Zeven Eikenlaan

Algemeen 1.048 keer gelezen

VEGHEL | Al in 2006 sloot de gemeente een koopovereenkomst met de voormalige eigenaar van de Zeven Eikenlaan 24a in Veghel om tot een ontwikkeling van dertien appartementen te komen op de hoek van de Zeven Eikenlaan en de Iepenlaan in Veghel. Het bestemmingsplan is destijds gewijzigd, alleen is het nooit tot een verkoop en realisatie van de appartementen gekomen. Daar gaat binnenkort verandering inkomen. 

Inmiddels is de grond van de voormalige eigenaar gekocht door Stichting Area. Zij hebben een plan ontwikkeld om binnen het huidige bestemmingsplan vijftien sociale huurappartementen te realiseren. Ook voor deze ontwikkeling is grond van de gemeente nodig. Met de woningbouwcorporaties is een afspraak gemaakt over de te hanteren grondprijs onder sociale huurappartementen, deze bedraagt 20.000 euro per appartement.
Het plan wordt deels op grond wordt gerealiseerd die in eigendom is van Area en deels op grond van de gemeente. Daarom is in verhouding van de eigendomspositie een grondprijs voor de gemeentelijke grond bepaald in lijn met de grondprijs uit de prestatieafspraken.

Het college heeft ingestemd met de verkoop aan Area van grond gelegen aan de Zeven Eikenlaan ten behoeve van de realisatie van sociale huurappartementen.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant