<p>Wethouder Jan Goijaarts en Robert Hellings van Cedrus Vastgoed tekenen de koopovereenkomst.</p>

Wethouder Jan Goijaarts en Robert Hellings van Cedrus Vastgoed tekenen de koopovereenkomst.

(Foto: )

Nieuw appartementengebouw ‘De vrije heerlijkheid’ in Veghels Buiten

  •   keer gelezen

VEGHEL | Wethouder Jan Goijaarts van de gemeente Meierijstad en Robert Hellings van Cedrus Vastgoed hebben woensdag de koopovereenkomst voor appartementengebouw ‘De vrije heerlijkheid’ getekend. Hiermee wordt het laatste schakelstuk in de Kloosterbuurtschap gerealiseerd. Naar verwachting start medio 2022 de bouw. 

Het gebouw wordt opgebouwd uit twee vleugels die in elkaar grijpen. Er komen 27 koopappartementen in verschillende afmetingen, indelingen, prijsklassen en met verschillende binnen- en buitenruimtes, die zo ontworpen zijn dat ontmoeting tussen de bewoners gestimuleerd wordt. Gesitueerd in een parkachtig landschap met een openbare tuin, vijver en speelveld. 

Ankerpunt
In Veghels Buiten worden de huizen gebouwd in erven en buurtschappen, net als vroeger de Brabantse gehuchten. Veghels Buiten is gei¨nspireerd op de historie en het karakteristieke landschap van het Brabantse platteland. ‘De vrije heerlijkheid’ is gei¨nspireerd door de Bossche School-architectuur en past binnen het thema ‘kloostergebouw’. Centraal gelegen in de wijk, als een klooster omringd door het groen, vormt het een ankerpunt voor de buurt.

Meer informatie over dit project is te vinden op www.vrijeheerlijkheid.nl.

Meer berichten