<p>Diploma uitreiking op het Zwijsen.</p>

Diploma uitreiking op het Zwijsen.

(Foto:)

Feestelijke diploma-uitreikingen op het Zwijsen en het Fioretti

  •   keer gelezen

VEGHEL | Hoe organiseer je een veilige en toch onvergetelijke diploma-uitreiking in deze coronatijd? Het Zwijsen College en het Fioretti College in Veghel stonden, net als alle andere scholen in Nederland, voor die uitdaging. “Met de nodige creativiteit werd het toch een feestelijke happening”, laten ze bij beide Veghelse middelbare scholen weten.

Op 15 en 16 juli kregen de havo-leerlingen van het Zwijsen College hun diploma uitgereikt. Op 19 juli was het de beurt aan de vwo-leerlingen. Bij aankomst was er een welkomstdrankje en maakten de leerlingen zich op voor hun moment op de rode loper. “Ouders mochten alvast op gepaste afstand van elkaar plaatsnemen in een grote en goed geventileerde tent, die speciaal voor deze gelegenheid op het buitenterrein geplaatst was. Door de luidsprekers schalden één voor één de namen van de geslaagden en onder luid applaus werden ze onthaald in de tent”, laten ze bij het Zwijsen weten.
Nadat alle geslaagden binnen waren, volgde er een toespraakje van de teamleider en de locatiedirecteur. Daarna werd elke leerling door de mentor toegesproken en kon het felbegeerde diploma ondertekend en in ontvangst genomen worden. De avond werd muzikaal omlijst door een lerarenband. Ouders en leerlingen waren erg enthousiast over de alternatieve diploma-uitreiking. Eén van de ouders schreef na afloop: “Wat een mooie afsluiting. Samen, niet anoniem of alleen. Met een prachtig lied, mooi gesproken woorden en persoonlijke toespraken, met warmte en een grap. En dat alles in een zeer gastvrije en ongedwongen sfeer. Ik had het voor mijn kind niet beter kunnen wensen.”

Fioretti College
Op het Fioretti College werd gekozen voor een Drive Thru. Als eerste was de afdeling praktijkonderwijs aan de beurt. Op 8 juli maakte een lange stoet auto’s een feestelijke route over de parkeerplaats van de school. Dat gebeurde in verschillende tijdsblokken. Op deze manier konden de leerlingen hun diploma op een leuke en tevens veilige manier in ontvangst nemen. Hetzelfde gebeurde op 20, 21 en 22 juli. Toen was het de beurt aan alle basis-, kader- en mavo-leerlingen en hun ouders. De ingrediënten van de happening waren live muziek, een dj, een toespraakje, een foto, bubbels en snacks, cadeautjes en natuurlijk de ondertekening van het diploma. Alle geslaagden en hun ouders waren enthousiast over de ludieke en sfeervolle diploma-uitreiking.

Meer berichten