Foto: Jos van Nunen

Op zoek naar de Diependalers

  •   keer gelezen

SINT-OEDENRODE | Meierijstad moet één grote speeltuin worden, dat is het doel van Suzan van Gerwen en Neeltje Gordijn. Met een fantasierijke wandelroute voor kinderen in het bos Diependaal is de eerste belangrijke stap gezet. Vanaf afgelopen maandag kunnen kinderen op zoek naar ruim tien verstopte deurtjes.

Heb je ooit gehoord van de familie Kleefkruid, de Moerasmuts of Lange Leonard? Zij wonen samen met de andere Diependalers in het gelijknamige bos en hebben sinds kort een huisje gekregen. Voor kinderen is het een spannend en prikkelend avontuur om ze allemaal te vinden en om er dan de verhalen bij te horen. De ingerichte plekjes, voornamelijk in en rondom bomen, maken niet alleen bij hen gevoelens los. Ook volwassenen krijgen er een kriebel van die je het best kunt vergelijken met het gevoel toen ze voor het eerst de Efteling bezochten.

Suzan had een droom om dit te verwezenlijken. Ze werd geïnspireerd en trok aan de bel bij haar creatieve vriendin Neeltje. De dames hebben er werk van gemaakt. Een prikkelend boekje met verhalen (geschreven door Suzan) over de karikaturen (geïllustreerd door Neeltje) die aan de route wonen, een gelikte wandelkaart en een goedgevulde knapzak met lekkers, af te halen bij startpunt restaurant De Beleving. “Ik heb dit vanuit mijn bedrijf ’t Buitenhuis geïnitieerd”, zegt Suzan. “Ik wil meer buitenactiviteiten voor kinderen organiseren en promoten, met in de toekomst een Buitenhuis-boek voor kinderen met allerlei activiteiten in heel Meierijstad.”

Meer berichten