<p>Het RAADhuis in Schijndel is nu weer een offici&euml;le trouwlocatie.</p>

Het RAADhuis in Schijndel is nu weer een officiële trouwlocatie.

(Foto: )

RAADhuis aangewezen als nieuwe trouwlocatie

  •   keer gelezen

SCHIJNDEL | Het RAADhuis aan de Markt in Schijndel wordt één van de vaste trouwlocaties in Meierijstad. Daarmee vervalt ’t Spectrum in Schijndel als trouwlocatie. Het RAADhuis is compleet verbouwd en vernieuwd, waarbij de authentieke kenmerken van het gebouw zijn behouden. Op woensdagen tussen 11.00 uur en 15.00 uur kan in e´e´n van de spreekkamers een huwelijk of partnerschap gesloten worden. Een spreekkamerhuwelijk of partnerschap is een korte plechtigheid zonder toespraak. In de nabije toekomst zal de voormalige Raadzaal dienst gaan doen als trouwzaal voor huwelijken en partnerschappen met ceremonie.

In het RAADhuis staan de thema’s verbinding en transparantie centraal. Er is een unieke samenwerking tot stand gebracht met kunst en literatuur. Het is een plek voor alle inwoners van Meierijstad, waar zij op uiteenlopende manieren gebruik van kunnen maken. Dat kan bijvoorbeeld een bezoek zijn om een paspoort aan te vragen, een plek om tot rust te komen in een sfeer van kunst, een boek uit te zoeken of onder het genot van een kopje koffie de krant te lezen. En nu kan er dus ook getrouwd worden. 

In de gemeente Meierijstad zijn er diverse mogelijkheden om je huwelijk te sluiten of je partnerschap te registreren. Op dinsdag om 9.00 uur of om 9.30 uur kan een gratis huwelijk of partnerschap zonder ceremonie gesloten worden in het gemeentehuis van Meierijstad in Veghel. Er is veel belangstelling voor de gratis momenten. Op dit moment zijn de meeste mogelijkheden voor de komende 6 maanden al gereserveerd. Een spreekkamer huwelijk/partnerschap zonder ceremonie is een minder kostbare mogelijkheid om te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Dit kan op woensdag van 11.00 uur tot 15.00 uur in Het RAADhuis in Schijndel.

Meer berichten