<p>Mercy John en band.</p>

Mercy John en band.

(Foto: Copyrights Sander van den Berg www.gig-pic.com)

Mercy John treedt op in woonplaats: ‘Wil graag laten zien dat ik meer ben dan die co-writer van Roller Coaster’

  •   keer gelezen

VEGHEL | John Verhoeven is geboren in Erp en woont inmiddels al jaren in Veghel. De singer-songwriter timmert onder de naam Mercy John aan de weg in de Nederlandse muziekscene. Op vrijdag 6 augustus staat Verhoeven op het podium van het Theater aan het Water op de Noordkade. “Ik speel door heel Nederland, maar het is toch wel bijzonder om in je woonplaats op te treden”, aldus de Veghelse zanger.

Mercy John speelt met zijn band niet alleen liedjes van zijn albums, maar hij vertelt ook de verhalen achter de liedjes. Over het opgroeien op het platteland, over heimwee voortgekomen uit een beschermde jeugd en over het overwinnen van tegenslagen. John is iemand die emoties nodig heeft om nummers te maken. Maar hij vertelt ook over de kracht van de liefde en zijn passie voor het schrijven van muziek. “De liedjes die we gaan spelen krijgen een mooie omlijsting ter introductie, maar de muziek moet het werk doen”, vertelt Verhoeven.

Roller Coaster
Extra spannend vindt Mercy John het optreden in Veghel niet. “Maar wel extra gaaf! Ik heb eerder opgetreden in De Afzakkerij en de NPF-Toren, maar dat is toch alweer enige tijd geleden. Leuk om weer eens in Veghel op te treden. Bovendien vind ik het Theater aan het Water een super initiatief.”


John laat weten dat hij 6 augustus een extra tandje bijzet. “Ik heb er ontzettend veel zin in. Ik wil graag laten zien dat ik meer ben dan alleen die co-writer van Danny Vera’s mega hit Roller Coaster.”


‘Om te janken zo mooi’
Vooraanstaand poptijdschrift OOR schreef in 2019 het volgende over Johns album ‘Let It Go Easy’: ‘Zijn akoestische spel, die gierende gitaren, dat altijd strakke tempo, die grootse dynamiek, die warme stem, die meehuilende lapsteel en als schouder dienstdoende Hammond, die oprechtheid in zijn woorden vol zelfkritiek - het is om te janken zo mooi’. Voor John was het een droom die uitkwam. “Als beginnend muzikant droomde ik ervan om ooit eens een recensie in OOR te krijgen.” Dat lukte in 2019 en hoe.


Nieuw album
Tijdens het optreden speelt Verhoeven oude nummers, maar ook een paar gloednieuwe. “In begin 2022 komt mijn nieuwe album uit. Daar gaan we een aantal liedjes van spelen. Ook passeren er een paar covers de revue.”
Naast John staat er op vrijdag 6 augustus nog een Veghelaar op het podium: bassist Tom Zwaans. “Twee Veghelaren op het podium van Theater aan het Water. Dat lijkt me al reden genoeg om een kijkje te komen nemen”, lacht Mercy John.

Kaartjes voor het optreden van Mercy John in het Theater aan het Water kosten 17.50 euro per stuk. Check www.blauwekei.nl voor meer informatie.

Actie: kom voorafgaand of binnen een week na het optreden naar platenzaak Wil’m en koop op vertoon van je gekochte ticket een LP of CD van Mercy John voor maar 10 euro.

Meer berichten