Stephan en Anneke Scheer in hun winkel in het Veghelse centrum.
Stephan en Anneke Scheer in hun winkel in het Veghelse centrum. (Foto: )

Van Es Shoes, Bags & Fashion stopt er na 182 jaar mee

  •   keer gelezen

VEGHEL | Na 182 jaar gaat Van Es Shoes, Bags & Fashion ermee stoppen. Stephan Scheer (66) laat weten dat het mooi geweest is. “We hebben de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en geen opvolgers. Wel hebben we een nieuwe huurder voor het pand gevonden. Een echt Veghels bedrijf”, aldus Scheer. Op 15 oktober gaan de deuren van Van Es definitief dicht.

Van Es Shoes, Bags & Fashion heeft in Veghel op vier verschillende plekken gezeten. Sinds 1979 zit de winkel om de huidige locatie aan de Molenwieken in het Veghelse centrum. Scheer vertelt dat er al een nieuwe huurder is gevonden. “Voor ons is dat financieel fijn, maar ook voor het centrum is dat een goede zaak. Met de ontwikkelingen van het Kloosterkwartier is het belangrijk dat het pand bewoond blijft. Met De Gruijter Haarmode, nu nog gevestigd op het Heilig Hartplein, hebben we een mooi Veghels bedrijf gevonden. Allebei de partijen zijn hartstikke enthousiast.”

Leegverkoop
De klanten van Van Es vinden het jammer dat de schoenwinkel vertrekt. “Dat is een compliment voor ons, maar het is niet anders. De leegverkoop is inmiddels gestart en het gaat hard. Vandaag (woensdag red.) is het al de hele dag ontzettend druk. Er staan zelfs rijen bij de kassa”, lacht hij. “Op 15 oktober sluiten we de deuren voorgoed. Dan start de verbouwing en kan De Gruijter Haarmode erin”, besluit Scheer.

In de Stadskrant Veghel van woensdag 4 augustus verschijnt een uitgebreid verhaal met Stephan Scheer.

Meer berichten