Een buitenspeeldag in Veghel-Zuid. Bumperbal staat deze zomer weer op het programma.
Een buitenspeeldag in Veghel-Zuid. Bumperbal staat deze zomer weer op het programma.

Vakantieprogramma moet de jeugd ‘veel ontspanning’ bieden deze zomer

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het zomervakantieprogramma dat in samenwerking met Jongerencentrum de Kluis, jongerencentrum Bizzi en jongerencentrum HONK 1234, Bibliotheken, Welzijn de Meierij en ONS Welzijn en gemeente Meierijstad is opgesteld is deze week van start gegaan. Het is een zomerprogramma voor jong en oud.

De activiteiten worden vanaf 29 juli tot en met 3 september georganiseerd in Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode. Het zijn uiteenlopende activiteiten, zoals een picknick met hutten bouwen, lasergamen, Bumping Ball, sport en spel, waterpistolengevecht, pubquiz, klimparcours, slotentocht, nerven en watervoetbal. Voor de jongste kinderen worden er onder andere activiteiten door de bibliotheek georganiseerd. De boekenfiets komt langs op verschillende locaties met lees en knutselplezier en ook een prentenboek als cadeau. De kinderen kunnen voor het slapen gaan, zelfs in pyjama, naar het zomeravondverhaal komen luisteren.

Gratis
Nagenoeg alle activiteiten zijn gratis (behalve watervoetbal in het zwembad). Voor een aantal activiteiten is het belangrijk dat men zich aanmeldt. Dit geldt voor lasergamen, Bumping Ball, nerven en watervoetbal. Voor de activiteiten zoals lasergamen, watervoetbal en Bumping Ball geldt een aantal personen per team van drie tot vijf personen.

Impact Corona
Coby van der Pas, wethouder sport en onderxwijs van de gemeente Meierijstad: “Corona heeft ook voor onze kinderen en jongeren in Meierijstad grote impact gehad. En nog steeds. Onderwijs langere tijd vanuit thuis, minder kunnen sporten en bewegen, schoolvrienden en vriendinnen moeten missen. Met dit uitnodigende zomerprogramma willen we hen een leuke, ontspannen en tegelijk soms ook leerzame tijd bezorgen, waarin ze heerlijk kunnen genieten.” Menno Roozendaal, wethouder Jeugd, vult aan: “Ik zou graag de jeugd veel ontspanning willen toewensen deze zomer.”
Van der Pas en Roozendaal zijn trots op de inzet van buurtsportcoaches, Bibliotheek, welzijns- en jongerenwerk om dit zomerprogramma voor elkaar te krijgen. Een mooie samenwerking die met tal van activiteiten in Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode bijdraagt aan het welzijn en welbevinden van de jeugd.

De planning met data en tijden en mogelijkheden van aanmelden van de activiteiten staat op: www.meierijstad.nl/zomerprogramma. De planning is wel onder voorbehoud in verband met het weer.

Meer berichten