<p>Wethouder Van der Pas (R) heeft net de vlag gehesen, medewerker van &#39;t Bundertje Dani&euml;lle Walraven (L) kijkt omhoog.</p>

Wethouder Van der Pas (R) heeft net de vlag gehesen, medewerker van 't Bundertje Daniëlle Walraven (L) kijkt omhoog.

Verbouwing ‘t Bundertje nadert einde: ‘Iedereen moet hier kunnen genieten’

  •   keer gelezen

VEGHEL | De verbouwing van Natuurtuin ‘t Bundertje in Veghel verloopt voorspoedig. Vermoedelijk is het natuur- en milieu educatiecentrum eind oktober klaar voor gebruik. Afgelopen donderdag namen projectleider Leon Hoegee en wethouder Coby van der Pas van de gemeente Meierijstad een kijkje rondom de natuurtuin op De Bunders.

’t Bundertje is een ontmoetingsplek voor de omgeving, er worden natuuractiviteiten georganiseerd en er worden lessen verzorgd voor onder andere basisscholen, praktijkonderwijs en vmbo. Voor deze lessen wordt gebruik gemaakt van de directe omgeving, die daar speciaal op is ingericht. Het gebouw en de dierenverblijven van ‘t Bundertje waren echter nodig aan vervanging toe weet ook Van der Pas. “Het gebouw was flink verouderd, koud en tochtig. Bovendien was het niet rolstoelvriendelijk. Renoveren was niet meer mogelijk en daarom is er gekozen voor nieuwbouw”, legt de wethouder uit. De sloop werd enige tijd uitgesteld omdat er vleermuizen in het gebouw woonden. Het nieuwe gebouw is, in samenspraak met IVN Veghel, wijkraad De Bunders, wijkraad ’t Ven en omwonenden ontworpen. Het terrein neem in totaal zo’n 1300 vierkante meter in beslag. 


Wethouder Van der Pas, Projectleider Leon Hoegee en medewerker van natuurtuin ‘t Bundertje Daniëlle Walraven.

Watersteeg
Wethouder Van der Pas vult aan: “Met de nieuwbouw verbeteren we de faciliteiten voor natuur- en milieueducatie, recreatie en participatie in Meierijstad. Iedereen moet hier kunnen genieten.” Met de nadruk op iedereen. Wethouder Van der Pas belooft dat het gebouw straks wél rolstoelvriendelijk is. Ze vervolgt: “Er komen geregeld mensen van De Watersteeg naar de natuurtuin. Zij kunnen binnenkort binnen genieten van een kopje koffie of thee.”

Lees het hele verhaal woensdag 4 augustus in de Stadskrant Veghel.


Er moet wel nog het een en ander gebeuren voordat de bouw gereed is.

Meer berichten