Foto:

Het VerhAal gaat niet door: ‘Het is voor iedereen een teleurstelling’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Lang heeft de organisatie van Het VerhAal goede moed gehouden, maar donderdagavond is dan toch besloten om het literaire festival af te blazen. Het besluit is toch verrassend te noemen, want de afgelopen weken maakte de organisatie bekend dat ‘Het VerhAal gewoon door zou gaan en uitgebreider dan ooit zou zijn’. Dat is nu dus van de baan. 

“We hebben inderdaad een prachtige route uitgezet over tien kilometer langs rivier de Aa tussen Heeswijk-Dinther en Veghel. Een mooi programma samengesteld met lokale en regionale namen, maar de vierde editie van Festival Het VerhAal op zondag 29 augustus gaat toch niet door”, aldus Gerry Schalks, lid van organisatieteam. 

Teleurstelling
Door de oplopende coronacijfers zijn de maatregelen in de afgelopen weken aanzienlijk aangescherpt. De organisatie vindt dat deze aanscherping ervoor zorgt dat festival Het VerhAal het karakter verliest. Schalks: “Het hart is er dan uit. Het VerhAal is geen geplaceerd festival voor de happy few met toegangskaarten, registratie, mensen tellen en ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Het VerhAal is voor iedereen, laagdrempelig, toegankelijk en vrij in de open ruimte. Daarom hebben we met pijn in het hart besloten het gratis festival dit jaar niet door te laten gaan. Het is een teleurstelling voor het publiek, de artiesten en de vele vrijwilligers die er de afgelopen maanden hard aan hebben gewerkt.” De organisatie laat weten dat ze begrip hebben voor het standpunt van de regelgevers. “We hopen en vertrouwen op betere tijden om ons VerhAal weer neer te zetten, zoals we dat hebben bedoeld. Vrij, open en verbindend”, besluit Schalks.
Het is niet bekend of de organisatie overweegt om het literaire festival later dit jaar nog te houden.

Meer berichten