Jeanette van Ballekom-Van de Vorstenbosch (midden) heeft veel geld opgehaald.
Jeanette van Ballekom-Van de Vorstenbosch (midden) heeft veel geld opgehaald. Foto: Ellis Rijkers.

Cheque van 2.050 euro voor De Watersteeg

Algemeen 831 keer gelezen

VEGHEL | Stichting Vrienden van de Watersteeg heeft een cheque van 2.050 euro ontvangen uit handen van Ellis Rijkers en Hubertine van den Biggelaar. Dit was een groot gedeelte van de opbrengst van het boek ‘Hoe gaoget mi oew?’.

Het boek werd geheel belangeloos gemaakt door fotografe Ellis Rijkers, tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar en grafisch ontwerpster Connie Smits. Jeroen Overweg leverde grafische adviezen en zorgde voor het drukwerk dat bekostigd werd door sponsoren.
De wens van Ellis, Hubertine en Connie was dat de volledige opbrengst van de boekverkoop ten goede kwam aan lokale initiatieven die onderlinge ontmoeting stimuleren en eenzaamheid bestrijden. Mede dankzij de financiële bijdragen van een aantal organisaties konden zij deze wens in vervulling laten gaan.
Het boek werd niet alleen in een aantal instellingen in Meierijstad verkocht, maar ook in vele winkels. Door de grote opbrengst konden de makers van het boek heel mooie bedragen weggeven aan goede doelen, waarvan De Watersteeg zeker niet de minste is.

Daarvoor verdient Jeanette van Ballekom-van de Vorstenbosch een groot compliment. Haar ouders verblijven in De Watersteeg waar zij vaak te vinden is. Jeanette heeft haar uiterste best gedaan om zoveel mogelijk boeken te verkopen en zij mag met recht een topverkoopster genoemd worden met maar liefst 160 boeken. Jeanette kreeg samen met haar ouders, Jas en Anny van de Vorstenbosch, de cheque van 2.050 euro overhandigd.

De Stichting Vrienden van de Watersteeg besteedt het bedrag, in overleg met Jeanette en haar broer Berry die een tuinplan heeft uitgewerkt, aan vier hardhouten bankjes die geplaatst zullen worden in de voortuin die na de zomer een opknapbeurt krijgt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant