<p>De appartementen moeten er zo uit komen zien.</p>

De appartementen moeten er zo uit komen zien.

(Foto: )

College geeft groen licht voor appartementen in oude Zwijsengymzaal

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het college van B en W heeft haar goedkeuring gegeven over de herontwikkeling van de laatste fase van het voormalige Zwijsen College in Veghel. Press BV is namens de eigenaar verantwoordelijk voor de laatste fase. “De deel van de school dat nog niet is aangepakt, wordt getransformeerd naar 29 huurappartementen. Deze komen in de voormalige gymzaal van de Veghelse middelbare school”, aldus Joost Ploegmakers van Press B.V. De omgevingsvergunning is afgegeven maar nog niet onherroepelijk.

Nu de gemeente de omgevingsvergunning heeft goedgekeurd, kan de bouw naar verwachting in het vierde kwart van dit jaar beginnen. Ploegmakers: “Ik verwacht dat we zo’n twaalf maanden bezig zijn met de transformatie.” Want dat is het: een transformatie van het huidige gebouw naar een modern woongebouw. “Het is de laatste fase van de herontwikkeling van het Zwijsen College. De bestaande bouw wordt zoveel mogelijk intact gehouden. De lijn van het huidige Zwijsenhof wordt gevolgd.” Het is nog niet bekend wie er wordt aangewezen als aannemer.

Dezelfde stijl
Press B.V., dat namens de eigenaar van fase 6 Cehabe bv. verantwoordelijk is voor de herontwikkeling, zegt dat alle appartementen worden voorzien van zonnepanelen.
Ploegmakers laat weten dat er geen specifieke doelgroep is voor de huurappartementen. “De prijzen liggen in het midden- en hogere segment. De metrage varieert van 50 tot 90 vierkante meter en alle appartementen hebben een eigen buitenruimte.” Het is nog niet bekend wanneer de huurappartementen te huur worden aangeboden.

Meer berichten