<p>Rosa Spruit.</p>

Rosa Spruit.

(Foto:)

Muziek, Belgisch Afzakkerreisje en platenbeurs tijdens Zomerkade

  •   keer gelezen

VEGHEL | Heb jij komend weekend vrij of vakantie en ben je in Veghel of omgeving? Dan heeft cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel weer enkele leuke activiteiten in petto ter gelegenheid van Zomerkade 2021. Met een Belgisch ‘Afzakkerreisje’, live muziek, muziek op de plaat en een platenbeurs.

Op donderdagavond 5 augustus kun je genieten van het tweede ‘Afzakkerreisje’ deze keer naar ons buurland België. Natuurlijk klinkt er achtergrondmuziek van onze Zuiderburen uit de speakers en is er volop Belgisch bier verkrijgbaar. Speciale gast is die avond biersommelier Karel van Broekhoven die alles kan vertellen over ambachtelijk bier van hoge gisting.
Op zaterdagavond 7 augustus draait het duo ‘Slapstick’ alias Layla T. en DJ Bokkie weer lekkere muziek op cd en vinyl voor iedereen in de kiosk bij het buitenterras.


‘Slapstick’ alias Layla T. en DJ Bokkie 

Uitgebreid snuffelen
Weer terug van weggeweest is de platen- en cd-beurs op zondag 8 augustus tussen 11.00 uur en 17.00 uur in de Malerij op de Noordkade. De kans voor verzamelaars van platen om hun collectie weer eens aan te vullen met pop, rock, blues, jazz of welk genre dan ook. Rustig op 1.5 meter afstand van elkaar uitgebreid snuffelen in de vele bakken. De toegang is sowieso gratis.


Singer songwriter Rosa Struik
Op zondag 8 august om 15.00 uur is het op het podium van de kiosk bij de Afzakkerij de beurt aan singer/songwriter Rosa Struik voor twee setjes luistermuziek. Het begon voor Rosa al op de basisschool. Liedjes waar de mensen stil van werden. Een stem recht door zee in staat om te treffen in het hart. In die tijd zong ze al wat kinderliedjes bij elkaar waarvan ‘Vette Ommelette’ waarschijnlijk de bekendste is. Nu op 20-jarige leeftijd zingt ze haar eigen nummers en bewerkingen van songs uit de recente popgeschiedenis. Ze speelt onder andere nummers van: JW Roy, Suzan en Freek, Snelle, Jovink, Willeke Alberti, Daniël Lohues, Jeroen van Merwijk, Bjorn van der Doelen, Jan Henk de Groot en vele anderen.


Meer berichten