Peer van Summeren en Jos van Kessel (Koning Willem I College) ondertekenen de fusie-intentieverklaring.
Peer van Summeren en Jos van Kessel (Koning Willem I College) ondertekenen de fusie-intentieverklaring.

‘Door de fusie kunnen studenten uit nog meer opleidingen kiezen’

Onderwijs 497 keer gelezen

VEGHEL | De Leijgraaf en het Koning Willem I College onderzoeken de mogelijkheden voor een gezamenlijke toekomst. Zoals het er nu naar uitziet ontstaat er één nieuwe school: het (nieuwe) Koning Willem I College. Wat de fusie oplevert? Dat legt Peer van Summeren uit, de voorzitter van het College van Bestuur van De Leijgraaf.

Waarom onderzoeken jullie een fusie?
“Uit onderzoek blijkt dat het aantal jongeren de komende jaren flink afneemt. Wij willen voorkomen dat dit effect heeft op het beroepsonderwijs en het regionale bedrijfsleven. Door de fusie kunnen studenten straks uit nog meer opleidingen kiezen dan nu het geval is, terwijl de begeleiding optimaal blijft en het onderwijs in de buurt.”

Wanneer is het zover, denk je?
“Na een positief besluit van de minister starten we in januari 2022 met de fusie. In de tussentijd blijven we onderwijs bieden zoals we dat altijd al deden. Overigens: ook in de afgelopen jaren werkten we al op verschillende gebieden samen met het Koning Willem I College. Dat gaan we nu verder uitbreiden.”

‘Een leven lang ontwikkelen’, waar staat
dat voor?
“De arbeidsmarkt verandert snel. Oude beroepen verdwijnen en er komen nieuwe voor in de plaats. In sectoren zoals zorg, onderwijs, ICT en techniek is inmiddels een flink tekort in menskracht ontstaan. En sinds de uitbraak van het coronavirus is leren en ontwikkelen extra belangrijk geworden, immers: door het coronavirus is er werk verdwenen of verschoven. Werkzoekenden moeten dus breed inzetbaar zijn, zodat ze in hun eigen sector kunnen blijven werken of naar een andere sector kunnen overstappen.”

De Leijgraaf en het Koning Willem I College bieden nu al mogelijkheden voor ‘een leven lang ontwikkelen’. Benieuwd naar wat ze voor ondernemers kunnen betekenen? Neem dan contact op: 088 017 0000 of leijgraaf.nl/levenlangontwikkelen. Op de foto ondertekenen Peer van Summeren en Jos van Kessel (voorzitter College van Bestuur Koning Willem I College) de fusie-intentieverklaring.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant