Paaspop gaat niet door.
Paaspop gaat niet door. Foto: Max Kneefel
UPDATE

Slecht nieuws voor Paaspop: kan ook volgende maand niet doorgaan

Algemeen 912 keer gelezen

SCHIJNDEL | Paaspop gaat dit jaar niet door. Vrijdagavond maakte demissionair minister-president Mark Rutte bekend dat de maatregelen worden verlengd tot half september. Dat houdt in dat er geen meerdaagse festivals mogen worden georganiseerd. Paaspop stond gepland op 3, 4 en 5 september.

“Vandaag, toepasselijk op vrijdag de 13e, schuiven er inktzwarte wolken voor onze regenboog. Onze droom spat alsnog uiteen. Paaspop Festival 2021 mag, opnieuw, niet doorgaan. Dat doet jullie als trouwe bezoekers, en ons als organisatie, enorm veel pijn”, laat de organisatie achter het Schijndelse festival weten. Ze vervolgen: “Bezoekers, leveranciers, partners, vrijwilligers, artiesten, collega festival- en evenementenorganisaties: wij willen iedereen bedanken voor de tomeloze inzet. Voor de onverwoestbare flexibiliteit. De enorme loyaliteit. Het onverstoorbare enthousiasme. Paaspop betekent familie. De definitie van familie hebben wij de laatste zeventien maanden meer dan ooit mogen ervaren en mogen voelen, en mede daardoor zien wij wel degelijk licht aan het einde van de tunnel. Want Paaspop mag dan weliswaar al ruim 1.5 jaar winterslapen; in de lente ontwaak je uit je winterslaap. Laat Paaspop nou niet voor niets dé opener van de lente en van het festivalseizoen zijn. Daarom vieren wij met jullie in het Paasweekend van 2022 alsnog het leven. Pak een rode stift en markeer 15, 16 en 17 april 2022 in je agenda.”

Wat de financiële gevolgen zijn voor het festival in Schijndel is nog niet bekend. De opbouw was al in volle gang. Het is niet bekend welke kosten er verhaald kunnen worden bij het garantiefonds.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant