Vince Duits wordt omarmt door Moubarak Addouch van FC Lisse
Vince Duits wordt omarmt door Moubarak Addouch van FC Lisse Foto's Peter Kuijpers

FC Lisse kegelt Blauw Geel’38/Jumbo wederom uit de beker (+video)

Voetbal 1.126 keer gelezen

VEGHEL | De beste won in ieder geval vanmiddag op het Prins Willem Alexander Sportpark, maar Blauw Geel’38 had alle kansen dit te verhinderen. Al binnen tien minuten stond het 1-1 in het bekerduel door doelpunten van Luca Trarani namens FC Lisse en Koen van der Zanden deed het voor Blauw Geel’38. De wedstrijd ging gelijk op, maar in de 33e minuut was het toch FC Lisse dat via een heerlijke treffer van Tom Noordhof voor de latere overwinning tekende.

Blauw Geel’38 trainer Niels van Casteren had nogal wat absenten in zijn team. Hugo en Ben van den Nieuwenhof verbleven met Niels Wouters nog in zonnige oorden. Lars Loermans is zeker nog een paar weken uit de running. Loermans: “Deze week mag de taping van mijn enkel ik weet niet of ik dan nog die stabiliteit heb. We gaan het zien ik wil snel weer aan de gang, maar het moet wel kunnen.” De twee teams begonnen afwachtend. Blauw Geel’38 gewaarschuwd voor de pikstart vorig seizoen in Lisse hield de bal in de ploeg. In de vierde minuut ging het echter fout. In een snelle omschakeling, met een riekende buitenspellucht waar de grensrechter eveneens werd verrast, werd Jay van Boxtel eruit gelopen en ging keeper Emilio Crusat aan het twijfelen. Voor Tarani was het een koud kunstje om de bal in het leg doel te schieten. Nog in de euforie van die treffer trok Koen van der Zanden de stand weer gelijk. Een afgemeten bal van Tom Dekkers op Danny Verbakel, die Van der Zanden in stelling bracht, ging hieraan vooraf.

Scheidsrechter Prick zet de FC Lisse muur op afstand

Schoonheid
Blauw Geel’38 nam in die fase het initiatief waar de wedstrijd een wat grimmiger karakter kreeg. Zwetsloot had alle geluk van de wereld dat zijn onfrisse tackle op Robbin Voets slechts geel opleverde. Scheidsrechter Dominique Prick was mild voor de Lissenaar met slechts geel. Weer ging het mis bij Blauw Geel’38. Zeller werd gepasseerd door Ekeris, maar Crusat voorkwam erger. Echter in de rebound kegelde Noordhof van afstand raak. Een werkelijk fabuleus doelpunt van grote schoonheid. Crusat krabbelde nog overeind van zijn eerdere redding en was vervolgens kansloos 1-2. Kort hierna werd Verbakel net binnen de zestien onderuitgehaald. Rood en een pingel schreeuwde veel Veghelaren. Prick wuifde het weg, maar het was discutabel. De in die fase verdiende gelijkmaker viel niet en werd tot tweemaal toe een bal uit het doel gewerkt nadat FC Lisse keeper Erik Cummins al was geslagen.

Danny Verbakel had prima momenten en leverde veel arbeid, maar kwam niet tot scoren

Leunen
Na rust bleek al snel dat de beste momenten in de eerste helft vielen. De bezoekers uit Lisse gingen al snel op de 1-2 leunen en mochten bij fases niet klagen. Daarentegen kreeg het team van trainer Raymond Bronkhorst drie dikke kansen om de score op te voeren. Of Crusat was een sta-in-de weg  of de vizieren stonden niet goed afgesteld. Verbakel kreeg nog de beste kans kort voor tijd, maar zijn bal ging wonderwel naast. Keeper Crusat, mee opgekomen, kopte in de dying seconds rakelings langs de paal, maar de zege ging net als een jaar geleden mee naar de Bollenstreek.

Blauw Geel’38/Jumbo: Emilio Crusat, Jay van Boxtel, Tom Dekkers, Migiel Zeller, Sjaak Egmond, Ymanuel Hurkmans (55. Halil Murt), Wouter op den Camp, Koen van der Zanden, Danny Verbakel, Robin Voets, Vince Duits (77. Hadi Barglan).