De drempels in de Burgemeester de Kuijperlaan zijn erg hoog.
De drempels in de Burgemeester de Kuijperlaan zijn erg hoog.

Drempels Burgemeester de Kuijperlaan ‘per ongeluk te hoog gemaakt’

Algemeen 4.085 keer gelezen

VEGHEL | Sinds kort liggen er in de Burgemeester de Kuijperlaan in Veghel nieuwe drempels. Niet iedereen is daarover te spreken. Ze zouden te hoog zijn en voor sommige auto’s zou het onmogelijk zijn om de obtakels te nemen zonder dat de bumper het asfalt toucheert. De gemeente laat weten dat de drempels inderdaad erg hoog zijn, maar dat is niet met opzet gedaan. “De drempels zijn door de aannemer per ongeluk te hoog gemaakt”, aldus een woordvoerder van de gemeente Meierijstad.

Wanneer je korte tijd bij de drempels in de Burgemeester De Kuijperlaan gaat staan dan is de kans groot dat je een bumper over het asfalt hoort schaven of auto’s wild stuiterend door de straat ziet vliegen. Er zijn zelfs automobilisten die speciaal omrijden om de Burgemeester de Kuijperlaan te mijden. 


De drempels liggen er sinds kort.

Een gemeentewoordvoerder vertelt dat er, nadat ze verschillende klachten hebben ontvangen, actie is ondernomen. “Inmiddels heeft de aannemer het talud van de drempels langer gemaakt, waardoor de verhouding tussen de lengte van het talud en de hoogte van de drempel klopt. Na de bouwvakvakantie meten we de drempels, samen met de aannemer, nog na ter controle. Mocht onverhoopt blijken dat de hoogte niet voldoet aan de eisen, dan worden de drempels alsnog aangepast.” Het is niet zo dat de drempels, wanneer ze vaak worden gebruikt, slijten en daardoor een stuk lager worden. “Door het gebruik van een drempel kan deze nog iets zakken. Dat is echter verwaarloosbaar, want dan gaat het over millimeters”, legt een woordvoerder van de gemeente uit.

Snelheid
De gemiddelde snelheid in de Burgemeester De Kuijperlaan ligt sinds de aanleg van de drempels wel een stuk lager. Qua dat betreft doen de obstakels hun werk. “Met de aanleg van de drempels willen we de snelheid afremmen en daarmee de verkeersveiligheid in De Kuijperlaan verhogen. Maar de drempels zijn dus niet bewust te hoog gemaakt om verkeer extra af te remmen”, besluit een woordvoerder van de gemeente.


Het gaat om twee drempels.

De Burgemeester de Kuijperlaan is onlangs een maand dicht geweest, behalve het aanbrengen van de plateaus zijn ook de trottoirkolken met leidingen verplaatst. De gemeente liet toen weten dat werkzaamheden aan de straat daarmee klaar waren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant