<p>De lessen Tai Chi en Qigong gaan deze maand weer van start.</p>

De lessen Tai Chi en Qigong gaan deze maand weer van start.

Herstart basiscursussen Tai Chi en Qigong

  •   keer gelezen

VEGHEL/OSS | Na een rustpauze van enkele jaren start het Tai Chi Centrum weer met het lesgeven in Tai Chi en Qigong. 

Tai Chi (eigenlijk: taijiquan) is een eeuwenoude Chinese bewegingsleer gericht op het positief beïnvloeden van de gezondheid en het stimuleren van de eigen energie-circulatie. Qigong betekent letterlijk: energiewerk. Beiden kunnen niet los van elkaar worden gezien.
Veel mensen hebben wel eens een documentaire gezien over China waarin Chinezen ’s ochtends oefenen in parken en op pleinen. Ze voeren dan groepsgewijs in vaste patronen langzame en harmonieuze bewegingen uit.

Laagdrempelig
Ademhaling, ontspanning en energie staan centraal in deze oefeningen. Tai Chi en Qigong zijn laagdrempelig, niet competitiegericht en daarmee toegankelijk voor iedereen.
De basiscursussen in Veghel en in Oss worden verzorgd door de ervaren docenten Peter Vrehen en Ester Faassen, die met veel plezier een hoge kwaliteit in hun lessen nastreven. Daarnaast geeft het Tai Chi Centrum workshops voor bedrijven en organisaties en ook personal trainingen.

Lessen
Op dinsdagavond wordt er les gegeven in de Muzelinck in Oss en op woensdag zowel ’s ochtends in Oss als ’s avonds in Veghel in Gymzaal Zuid, basisschool ‘De Vijfmaster’. Geïnteresseerd in deze Oosterse bewegingskunst? Neem dan gerust contact voor een gratis proefles! Kijk voor meer informatie op www.taichicentrum.nl, op Facebook of bel 06-43205797.

Meer berichten