<p>Burgemeester Kees van Rooij opent de foto-expositie.</p>

Burgemeester Kees van Rooij opent de foto-expositie.

(Foto: Alette Fotografie )

Expositie zet ‘verspillingsvrije helden’ in de schijnwerpers

  •   keer gelezen

VEGHEL | Vandaag, op ‘Duurzame Dinsdag’, ging de nationale Verspillingsvrije Week van start. Tijdens deze week worden mensen aangespoord verspillingsvrij te kopen, koken en te bewaren.

Tijdens de feestelijke aftrap van de week bij Cultuur Haven Veghel speelde brood, het meest verspilde product door consumenten thuis, de hoofdrol. Burgemeester Kees van Rooij van de gemeente Meierijstad opende ter ere van de week de ‘Verspillingsvrije Helden’ foto-expositie.
Van ondernemer tot gewone consument: iedereen kan een verspillingsvrije held zijn. Dat is de boodschap van de fototentoonstelling, waarin dertien verspillingsvrije helden een inkijkje geven in hun acties tegen voedselverspilling. Toine Timmermans, directeur van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling: “Steeds meer ondernemers én consumenten zetten zich met innovaties en inspiratie in tegen voedselverspilling. Dat merken we ook aan het jaarlijks toenemende enthousiasme rondom de Verspillingsvrije Week.” De foto’s zijn te zien via www.samentegenvoedselverspilling.nl/helden en buiten bij Cultuur Haven Veghel.
Met een aantal hoogtepunten werd de Verspillingsvrije Week vandaag feestelijk afgetrapt. ‘Kop-tot-kont-chef’ Nel Schellekens liet samen met een Veghelse schoolklas zien hoe lekker brood tot aan de laatste kruimel is. En er was aandacht voor de massale stickeractie op brood door supermarkten en bakkers, om mensen thuis te helpen ook die laatste boterham op te eten. Als heel Nederland een week lang geen voedsel verspilt, levert dat een besparing op van 11,5 miljoen kilo goed voedsel.  

Meer berichten