Ze zijn er (bijna) weer: Veghelse krollen!

  •   keer gelezen

VEGHEL | Er zijn al liefhebbers geweest die naar bakkerij Van Leur hebben gebeld met de vraag: ‘Zijn ze er al?’ Met ‘ze’ worden de befaamde Veghelse krollen bedoeld. En ja, ze zijn er weer vanaf morgen!

Dat betekent dat er weer genoten kan worden van de gekrulde lekkernij met ingrediënten als anijs, roomboter en speculaas. En niet alleen in Veghel en omstreken. “Ieder jaar horen wij de leukste verhalen in onze winkels. Oud-Veghelaren die buiten Noord Brabant zijn gaan wonen en er speciaal voor naar Veghel rijden. Bewoners die van oorsprong niet uit Veghel komen maar het broodje steeds meer gaan waarderen. Of Veghelaren die op bezoek gaan bij oud-Veghelaren en toch wel vriendelijk verzocht wordt om een zakje krollen met speculaas mee te nemen met het excuus ‘Want die kunnen we hier jammer genoeg niet kopen…’”, stelt Jan van Leur.
Voor hem reden vorig jaar te beginnen met de verzending van feestelijke Veghelse krollenpakketten in Nederland en België. Een schot in de roos, zo bleek. Niet alleen oud-Veghelaren die de lekkernij misten bestelden een pakket, ook ‘nieuwelingen’ die voor het eerst een krol hadden geproefd en meteen verkocht waren, wisten de weg naar de pakkettenservice te vinden. “De reacties waren zo enthousiast dat we besloten hebben deze service uit te breiden”, aldus Jan. Om het helemaal af te maken, kun je de pakketten met een gepersonaliseerd kaartje versturen.

De overheerlijke broodjes met speculaas, waarvan het unieke recept een goed bewaard geheim binnen de Van Leur-familie is, zijn vanaf vrijdag verkrijgbaar bij Bakkerij Van Leur en de Jumbo’s aan de Noordkade en de Stationsstraat.

Meer berichten